Útátadás

2022.11.17. 15:28

A felsőzsolcai felújítással gyalogos és autós is jól jár

Ezentúl nem kell sáros lábbal óvodába érkezni sem a szülőknek, sem a gyermekeknek.

NHK

Fotó: Bujdos Tibor

Utat, járdát és parkolót adtak át csütörtökön Felsőzsolcán. A Belügyminisztérium pályázatából közel 10 millió forintos ráfordítással valósult meg a beruházás. A fejlesztéseknek köszönhetően, a Deák Ferenc utca útburkolata és parkolója, valamint a Kassai utca járdaszakasza és buszmegállójának burkolata, továbbá a Bolyai utcai Szolgáltató ház előtti parkoló újult meg. Az érintett szakaszokon a csapadékvíz elvezetése is megoldódott. A fejlesztés azért volt különösen fontos, mert két óvoda is van a közelben, ahol egyaránt nagy a gyalogos, illetve az autós forgalom.

A válság miatt kicsit megtorpantak

Célul tűzték ki 2010-ben, hogy minél több infrastrukturális fejlesztést meg tudjanak valósítani a térségben – mondta Csöbör Katalin országgyűlési képviselő. Tavaly kormányzati támogatásnak köszönhetően Felsőzsolcán átadták a salakos sportpályát, a skate pályát, utakat, buszmegállókat építettek, most pedig ismét átadhatnak egy felújított utat – tette hozzá. Az egész Európát érintő energiaválság miatt a fejlesztések is kisebb lépésekben haladnak most, de bízik abban, hogy hamarosan folytathatják a munkát – tudatta a képviselő.

Balesetveszélyes volt

Azért esett ezekre a területekre a választás, mert itt a legnagyobb a forgalom és nagy szükség volt a fejlesztésre – hangsúlyozta Szarka Tamás, Felsőzsolca polgármestere.

A Deák Ferenc utcában már nehézkes volt a parkolás és a közlekedés is. A Kassai utcán járdát újítottak fel, hiszen itt sérülés is történt a rossz állapotú járda miatt. A zúzalékos, elhasználódott parkolót is korszerűsíteni kellett – emelte ki a polgármester.

Az út mentén parkoltak

Évekkel ezelőtt járt ide óvodába a nagyobbik gyermeke, akkoriban még kavicsos volt a parkoló – mondta Sipos Ildikó. Mindig nehézkes volt a parkolás, mert mindenki közel szeretett volna megállni, de sokszor csak az út mentén maradt hely. Most az önkormányzat által üzemeltetett Krisztina óvodának és a görögkatolikus óvodának és bölcsődének is megoldódott a parkolási gondja az aszfaltos parkolóval – hangoztatta az édesanya.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában