Megyénk is érintett

2022.10.29. 15:52

Újabb postai kirendeltségek bezárását tette közzé az állami vállalat

Energiatakarékossági és hatékonysági intézkedések állnak a háttérben a cég közleménye szerint.

ÉM

Fotó: Fehér Gábor

Az intézkedések csak olyan postákat érintenek, ahol tipikusan alacsony a forgalom, és nem történik kézbesítés. A döntés 740 munkavállalót érint, őket mind átirányítják más településekre.

A megjelent teljes lista szerint megyénk alábbi településein szünetelnek a postai szolgáltatások: Miskolc - Ómassa kirendeltség, Miskolc - Szirma posta, Miskolc 15 - Egyetemváros posta, Miskolc 19 - Tapolcafürdő posta, Miskolc 2 posta, Miskolc 4 posta, Miskolc 7 posta, Miskolc 8 posta, Miskolc 9 - Újdiósgyőr posta, Tiszaújváros 5 posta, Göncruszka, Lak, Kács, Nagycsécs, Vadna, Vámosújfalu, Homrogd, Hidvégardó, Füzér, Felsőtelekes, Csobád, Sátoraljaújhely - Széphalom posta, Sátoraljaújhely Kirendeltség Ózd - Tábla kirendeltség, Ózd 3 - Sajóvárkony posta, Kazincbarcika 2 posta, Kazincbarcika 5 posta.

A Magyar Posta oldalán közzétett táblázatából az is kiderül, hogy az ideiglenesen bezáró posták helyett hova lehet majd menni.

Ez az intézkedés a postai küldemények házhoz kézbesítését nem érinti, az érintett posták működésének szüneteltetése létszámleépítéssel nem jár, a munkavállalókat a környező postákon helyezik el.

A fenti intézkedéstől függetlenül, a digitalizációs fejlesztésekkel összefüggésben, a Magyar Posta a fővárosban, illetve Pest, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében csoportos létszámcsökkentésre vonatkozó szándékot jelentett be a működés hatékonyságának javítása érdekében, amelyet kizárólag az irányítási és a szolgáltatási területeken hajt végre. Ez a végrehajtásban dolgozó munkavállalókat nem érinti, teszik hozzá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában