Ötvennégy év

2022.10.31. 19:00

Tanár, bíró, igazgató

Túlzás nélkül írhatjuk: a miskolci Láda István élete kész regény.

A puszta személyi leltára is tiszteletet parancsol: nyugalmazott középiskolai igazgató-helyettes, kézilabdázó, NB I.-es bíró, játékvezetői elnök, zsűrielnök – újabban pedig a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kézilabda Szövetség versenyigazgatója.

Nem mondott nemet

– A testület közelmúltban kinevezett elnöke, Barnóczki László kért fel a tisztségre – kezdte Láda István, majd hozzátette: – Több, mint négy évtizede ismerjük egymást, számomra megtiszteltetés volt, hogy rám gondolt, én pedig természetesen nem tudtam és nem is akartam nemet mondani neki. Hetente három napot töltök a szövetségben, a bajnoki versenyrendszer irányításából és működtetéséből veszem ki a részem.  

Az igazgató „mindössze” ötvennégy esztendővel ezelőtt kötelezte el magát a műfajjal: 1968-ban lett a Miskolci Sportiskola sportolója, majd egy évvel később játékvezetői vizsgát tett és az élvonalig vitte, a Gyúró József-Láda István duó az ország szinte valamennyi csarnokában dirigált.

Az aktivista „mellesleg” arról is híres, hogy a fiai oszlopos tagjai, kőkemény védői voltak a Jegesmedvék jégkorong csapatának, így Láda István nélkül kevés hokimeccset rendeztek a Népkertben. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában