Nem jött a busz

2022.10.16. 13:52

Két órás plusz gyaloglás buszozás helyett

Több kiránduló majdnem Upponyban rekedt október 8-án, mert nem jött az utolsó busz.

DA

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Egy olvasónk fordult hozzánk, azzal a problémával, hogy október 8-án, szombaton Upponyból szeretett volna Miskolcra utazni a 17.16-os busszal putnoki átszállással. A helyszínen értesült a rendőröktől arról, hogy az utolsó járat nem közlekedik az ózdi rali miatti lezárások miatt.

A két fiatal kiránduló hölgy a menetrendek.hu oldal kereső rendszere alapján tervezte meg az útját, amely sehol nem jelezte a változást. Az upponyi megállóba más kirándulók is érkeztek, akik ugyanígy jártak. Ők azt mondták, hogy az ózdi buszpályaudvaron sem volt erről semmilyen tájékoztatás. Így a két idősebb, középkorú utas kénytelen volt visszasétálni Dédestapolcsányig az erdővel körülvett műúton. Ez gyalog két óra, és mire elérték céljukat, már besötétedett. A két fiatalabb nő jobban járt, őket felvette egy Putnokra tartó helyi autós, akinek szintén vissza kellett fordulnia a lezárás miatt. Valamiért ő sem értesült a forgalomkorlátozásról.

A Volán oldalán keressük!

A Volánbusz Zrt. kommunikációs osztályát és a menetrendek.hu -t is megkerestük kérdéseinkkel azzal kapcsolatban, hogy hogyan tájékoztatták előre az utazóközönséget, és más alkalmakkor ezt milyen módon teszik. Utóbbitól máig várjuk a választ.

„A Volánbusz járatait érintő események, történések miatti átmeneti forgalmi változásokról utasainkat elsősorban a Voláninform csatornáin, valamint az érintett autóbusz-állomásokon és megállókban kihelyezett utastájékoztatási hirdetményekkel tájékoztatjuk. Az Országos Rally Bajnokság idei VI., október 8-án Ózdon megrendezett futamával kapcsolatos menetrendi változásokról a Volánbusz honlapján https://www.volanbusz.hu/hu a Voláninform Facebook-oldalán https://www.facebook.com/volaninform, valamint utastájékoztató hirdetményekkel tájékoztattuk utasainkat. A hirdetményeket kihelyeztük az Ózdi Autóbusz-állomás várótermében – több helyen is –, illetve az érintett útvonal fontosabb megállóiban: Uppony, Községháza és Uppony, Szabadság telep megállókban” – írta válaszlevélben a Volánbusz Zrt.

Az eset tanúságos lehet minden kirándulónak, hogy utazása előtt a Volán, illetve MÁV hivatalos oldalain is tájékozódjon, mert az egyéb utazástervező weboldalak nem feltétlenül naprakészek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában