Katasztrófavédelem

2022.10.04. 14:25

Ijesztő lehet egy-egy szirénapróba, de szükséges

Hétfőn tartottak szirénapróbát, ami sikeres volt, és lesz még több az idén.

ÉM

Sikeres volt a hétfői csökkentett üzemű (morgató) szirénapróba, amelyet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei főügyelete indított - közölte megkeresésünkre a Dojcsák Dávid, a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Hozzátette: a rendszeres, havi szintű rendszerpróba célja, hogy kiszűrhető és mielőbb javítható legyen egy-egy meghibásodott riasztó végpont, hiszen szükség esetén csak így garantálható az érintett vegyi ipari üzem környezetében élő lakosság gyors és hatékony tájékoztatása. A szóvivő arra is rámutatott, hogy az évben még két csökkentett üzemű próba lesz, november 7-én és december 5-én 11:00 órától. 

A MoLaRi-rendszert Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Pest, Tolna, Vas, Veszprém, Zala megyében és Budapesten építették ki, ennek során 667 lakossági riasztó-tájékoztató, illetve 419 monitoring végpontot telepítettek. A MoLaRi rendszer segítségével mintegy 517 ezer ember riasztható. 

Megyénkben hét településen, Kazincbarcikán, Berentén, Sajószentpéteren, Sajóbábonyban, Tiszaújvárosban, Oszláron és Tiszapalkonyán szóltak a szirénák.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában