Tapasztalatcsere

2022.10.30. 16:00

Hollókői turisztikai szakemberek látogattak Miskolcra

Miskolc turisztikai szervezete, a MIDMAR Kft. Hollókőről érkezett turisztikai szakembereket látott vendégül egész napos látogatás keretében.

ÉM

Forrás: Miskolc PH

Kilenc fős csapat érkezett szakmai látogatásra a Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. részéről Miskolcra. A település polgármesterén és a kft. ügyvezetőjén kívül, a helyi információs iroda munkatársa és a turisztikai szolgáltatói kört reprezentáló vállalkozók érkeztek a megyeszékhelyre. A vendégeket a helyi turisztikai szervezet marketingvezetője és a Tourinform iroda vezetője kísérte.

 

A program egy belvárosi sétával indult, melynek keretében meglátogatták az információs irodát és a Miskolc Boltot is, így közvetlenül kaphattak képet a vendégfogadás körülményeiről és az információszolgáltatás legfontosabb kérdéseiről. A tanulmányút Lillafüreden folytatódott, ahol a város turizmusának egyik legmeghatározóbb szereplője, a Palotaszálló biztosította az emlékezetes gasztroélményt egy közös szakmai beszélgetés keretében. A program az őszi színekben pompázó függőkertben tett sétával ért véget.

 

A turisztikai szektor a pandémia után az energiaválság nehézségeivel néz szembe, de ebben a helyzetben is fontos, hogy ne szakadjanak meg a szakmai kapcsolatok, legyenek élő, személyes találkozások a különböző szervezetek között. Bár a két település mérete és turisztikai kínálata eléggé eltérő, mégis sok olyan közös témát találtak a szakemberek, melyek megvitatása mindkét fél számára hasznosnak bizonyult a jövőre nézve, tájékoztatott a miskolci önkormányzat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában