Nemzedékek találkoztak

2022.10.07. 11:52

Híd az idősebb és a fiatalabb generációk között

Péntek délelőtt tartották a Nemzedékek Találkozója című, immár hagyománnyal bíró rendezvényt.

Fotó: Ádám János

A miskolci Művészetek Házát megtöltötte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei és Miskolc Városi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szövetségének (NYÉSZ) közönsége. A rendezvényt idén Miskolc önkormányzatával karöltve rendezte a szövetség. A találkozó célja az volt, hogy értékes színpadi produkciók és a találkozások által hidat képezzen a generációk között és erősítse a különböző korosztályok együttműködését. A nyugdíjas csoportok mellett általános iskolások is felléptek.

Fotós: Ádám János

 Az eseményen köszöntőt mondott: Lukács-Pete Mária, a megyei NYÉSZ elnöke, amit Jacsó Pál szavalata követett. Veres Pál, Miskolc polgármestere ünnepi beszédében kiemelte, hogy a nagymamák és nagypapák sokat tehetnek azért, hogy  megismertessék a régió értékeit az itt élő fiatalokkal, és hozzájáruljanak ahhoz, hogy a fiatalok itt maradjanak. Jankovics Györgyi, a Nyugdíjasok Országos Szövetségének elnöke pedig a nyugdíjasokat érintő főbb problémák - szegénység, magány - említése mellett az idősek kreativitásáról és összetartásáról is szólt. 

Fotós: Ádám János


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában