Vendégségben

2024.05.12. 09:30

Kepes András időutazása Miskolcon

Nagy sikerrel folytatódott a Vendégségben Miskolcon sorozat, aminek vendége május 11-én Kepes András író, médiaszemélyiség volt.

Gárdonyi Edina

Kepes András a színpadon

Fotó: Bátori Péter

A szombat esti vendég azért volt igazán különleges, mert több, mint két évtizeddel ezelőtt már volt „Vendégségben Miskolcon”, így össze tudta hasonlítani a kétezres évek eleji benyomásait a frissekkel. 

Czikora Ágnes, a program kommunikátora az esti talk show előtt elmondta, hogy az író pénteken érkezett Miskolcra. Szombaton járt a Miskolci Állatkertben, a Színészmúzeumban, Jenbach Béla szobrának avatása után pedig a Miskolci Nemzeti Színház falai mögé pillantott be.

A ma már leginkább sikeres íróként ismert egykori televíziós műsorvezető, egyetemi tanár elmondta benyomásait Miskolcról, azt, hogy huszonöt év változásai hogyan hatnak valakire, aki nem ebben a városban éli az életét. Beszélgettek még a kételkedés és a vita szükségességéről, a nyitottságról és arról, hogy mit jelent napjainkban az értelmiségi lét. Kepes Andrást és Fedor Vilmost – a Vendégségben Miskolcon program ötletgazdáját, Miskolc város mai napon kitüntetett díszpolgárát – Kiss László újságíró kérdezte a Tudomány és Technika Házának színpadán, népes nézősereg előtt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában