Betekintés

2022.10.25. 16:50

Fiatalok a kiképzőközpontban (Fotókkal, videóval)

Vonzó pálya a rendészeti szakma.

ÉM

Fotó: Ádám János

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kiképző Központjában fogadták a rendőri hivatás iránt érdeklődőket kedden. Itt a megye rendőreinek lövészeti, fizikai és vezetéstechnikai felkészítése folyik. Az érdeklődők ebbe kaphattak betekintést az épület és az eszközök bemutatásával.

Látogatók

„Ma a Szemere Bertalan Technikum keresett meg minket, hogy pályaorientációs napot tartanak és ennek keretén belül szeretnék megismerni a rendőri munkát” – nyilatkozta portálunknak Taricska Tibor, a kiképzőközpont vezetője. Hozzátette: a külső és belső körleteket mutatták meg, ahol a rendőrök és más fegyveres testületek képzése is folyik.

„Fegyverzettechnikai bemutatóval is készültünk: a rendszeresített fegyvereket és a régebbi típusúakat is megnézték az érdeklődő diákok." 

Továbbra is várják a határvadász képzésre az érdeklődőket. Korábban Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója mondta, hogy nagyon bonyolult és sok tekintetben igen veszélyes határőrizeti operatív helyzet alakult ki a magyar államhatáron. Ennek következtében döntött úgy a magyar kormány, hogy az egykori határvadász századok mintájára szervezik meg a rendőrségen belül az önálló határvédelmi alakulatot. Több helyen, így Miskolcon is képeznek határvadászokat. Kifejezetten az államhatár őrzésére és a jogellenes migráció megakadályozására irányuló feladatokat lát el az új állománycsoport, amely az általános rendőrségi feladatok mellett a létrehozott szerv személyi állományát erősíti. A határőrizeti rendszer első vonalában járőrszolgálatot hajt végre, az államhatáron történő illegális belépési kísérleteket akadályozza meg, továbbá az illegálisan belépett személyeket feltartóztatja és az ideiglenes biztonsági határzár túloldalára kíséri – írja a police.hu.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában