Szakmai nap

2022.10.10. 11:48

Energiaválság, energia-önellátás sokféle szemszögből

Klímasemlegesség és gazdasági fejlődés az orosz-ukrán háború árnyékában – ez a témája a Mathias Corvinus Collegium képzési napjának, amelyen az intézmény diákjai mellett középiskolás fiatalok is részt vettek.

PN

Fotó: Bujdos Tibor

Litkei Máté, a Klímapolitikai Intézet igazgatója az energiaválságról, és annak kialakulásáról tartott előadást a diákoknak. - Azt jártuk végig, hogy mik voltak azok a tényezők, amik végül is odavezették Európát, hogy ennyire kiszolgáltatott helyzetbe került, amikor a válság bekövetkezett, illetve, hogy a válságnak mi a természete – nyilatkozta a Borsod Online-nak Litkei Máté. 

Az előadások körüljárták a mezőgazdaság és a klímaváltozás kapcsolatát is: az okozó, az elszenvedő és a nyertes pozíciók áttekintésével együtt. Szó volt a fenntartható vállalatokról és az öko-marketingről is, és hallgathattak előadást arról is a fiatalok, hogy miként értelmezi egy zöld influenszer az egyéni felelősség kérdését.

Tudásbázis

- Az MCC nemcsak a tehetségkutató intézmény, hanem egy tudásbázis is – hangsúlyozta Konyári György, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) miskolci képviselet-vezetője. - Ebből a tudásbázisból igyekszünk minél gyakrabban, minél többet megmutatni. A mai napon Klímapolitikai Intézetünk vendégeskedik Miskolcon. Magának az intézetnek a teljes portfóliója, a teljes tudásbázisa megjelenik itt. Egyetemista és középiskolás diákokat vártunk az előadássorozatra. Az MCC-nek most már 6 nagy intézete van, ezeken a helyeken a tudományos munka áll a fókuszban, de ez nem lehet csak egy belterjes, magának való dolog, ezért próbálunk az ilyen alkalmakkor minél többet megmutatni az itt folyó kutatásokból, az itt összegyűlt tudásbázisból – hangsúlyozta a képviselet-vezető.

Három hét múlva az Ifjúságkutató Intézet szakemberei tartanak majd hasonló, egész napos programot az MCC miskolci székházában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában