Sajósenye

2022.10.21. 18:30

Energetikailag korszerűsített Faluházat adtak át

Egy millió forintot spórol meg éves szinten Sajósenye a központi épület fejlesztésével.

DA

Demeter Zoltán és Takács István vágta át a szalagot

Fotó: Ádám János

Ünnepélyes keretek között adta át Sajósenye Község Önkormányzata megújult Faluházát 2022. október 21-én. A beruházás 30 millió 600 ezer forint állami támogatásból valósult meg. Az épületet Kiss Péter református lelkipásztor áldotta meg.

„Nekünk sajósenyeieknek különösen nagy öröm Faluházunk fejlesztése, amelyben megtalálható a polgármesteri hivatal, a díszterem, az orvosi rendelő, a védőnői rendelő és kisegítő helyiségek” – mondta megnyitó beszédében Takács István, Sajósenye polgármestere. „Az épület homlokzata és födéme 15 centiméteres szigetelést kapott, új nyílászárókat építettek be és a fűtésrendszer is korszerűsödött.”

 

Közösségi találkozóhely

A magyar kormány néhány évvel ezelőtt a településfejlesztést célként fogalmazta meg.

„Szeretnék köszönetet mondani polgármester úrnak és a helyi képviselő-testületnek a több éves együtt gondolkodásért. Az pedig a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés érdeme, hogy a Településfejlesztési Operatív Program keretein belül sikerült ezt a beruházást megvalósítani” – emelte ki köszöntőjében Demeter Zoltán országgyűlési képviselő. „A faluház általában a helységek középpontjában szokott létrejönni és itt tartják a főbb rendezvényeket. Bízom benne, hogy nemcsak az energiahatékonyság szempontjából lesz jelentősége a felújításnak, hanem a közösségi alkalmak megrendezése kapcsán is, amikor az emberek össze tudnak jönni. Fontos, hogy a lakosok érezzék, hogy együvé tartoznak és olyan közösségnek tagjai, amiért aktívan szeretnének tenni.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában