Magyar Falu Program

2022.10.15. 19:46

A térség igazi gyöngyszeme lett Hernádszurdok

Területi Operatív Program Plusz néven tovább folytatódnak a fejlesztések.

Pap Gyula

Három év alatt az abaúji kisközség, Hernádszurdok összesen közel 85 millió forint értékben részesült támogatásban a Magyar Falu Program keretében - mondta el a projekteket összegző ünnepségen Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke. Az ünnepségen jelen volt Dr. Hörcsik Richárd országyűlési képviselő képviseletében Kardos-Szögi Dorottya kabinetfőnök, Nagyné Dr. Pail Marianna jegyző és Gyermán János a település polgármestere.

A támogatások sora nem ért véget

- Abaúj-Hegyköz térség  igazi gyöngyszeme ez a kisközség, amit látható, hogy jó gazda módjára gondoznak. A fejlődéshez szükség van támogatásokra, hazai vagy európai uniós forrásokra, amelyek lehetővé teszik a kivitelezést - fejtette ki köszöntőjében a közgyűlés elnöke. A beruházások az itt élők életszínvonalát, életminőségét tudják javítani. Megállapítható, hogy a legfontosabb területeken sikerült a településnek előre haladnia. Jó hír, hogy a támogatások sora nem ért véget, a 2021-2027-es időszakban Területi Operatív Program Plusz néven tovább folytatódnak a fejlesztések, folyamatosan jelennek meg új felhívások, amelyek új lehetőségek is egyben a települések számára - hangsúlyozta.

Gyermán János a programról elmondta: a megvalósult beruházások között szerepelt többek között közel három millió forint értékben orvosi- és közel ötmillió forint értékben kommunális eszközök beszerzése. Falugondnoki busz és pótkocsi beszerzése 15 millió illetve 3,5 millió forint értékben. A legnagyobb tétel és legjelentősebb beruházás pedig a szilárdburkolatú út felújítása volt összességében közel 60 millió forint értékben. A polgármester kifejezte köszönetét a programban résztvevőknek és a sikeres lobbi tevékenységért Dr.Hörcsik Richárdnak, a térség országgyűlési képviselőjének. Az ünnepség végén a szalag átvágásában részt vettek a falu legidősebb lakói közül Nyíri Imréné és Krakkai András is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában