Idősek Világnapja

2022.10.20. 09:00

A szépkorúakat köszöntötték Mezőzomboron

Mezőzombor Község Önkormányzata az idén is hívta a település azon szépkorú lakosait az Idősek Világnapja alkalmából rendezett ünnepségre, akik betöltötték 65. életévüket.

ÉM

Forrás: Zombori Hírek

Radó Krisztina köszöntötte a megjelenteket, majd Radó Béla polgármester mondott ünnepi beszédet, melyben kiemelte: "Október elseje az idősek világnapja. Ebből az alkalomból köszöntjük mindazokat az embereket, akik hosszú élet munkáját, tapasztalatait tudják maguk mögött. Segítségükkel ápoljuk a hagyományainkat, száll generációról –generációra a sok tudás. Szeretettel gondolunk rájuk, s nem csak ezen a napon, hanem az év minden napján, hisz szeretetükkel, bölcsességükkel ők is mindig a rendelkezésünkre állnak. Idős koruk tapasztalatával helyükre tudják tenni a dolgokat, tudják mi a jó, amit tovább adhatnak, s tudják mi az a rossz, amit el kell kerülni a következő generációnak".

Forrás: Zombori Hírek

"Feladatunk, lehetővé tenni számukra az öregkorhoz méltó életet, támaszt nyújtani nekik a pihenés éveibe. Vigyázni kell rájuk segíteni őket, hogy a hosszú évek kemény munkája után örömteli életet élhessenek. Érezzék, hogy nem hagyjuk magukra őket, hogy fontos részei életünknek. Szüleink és nagyszüleink mosolya és gondoskodása rengeteg erőt sugároz felénk, a kitartásuk, szeretetük felbecsülhetetlen kincs számunkra. Jó egészséget, tartalmas, boldog életet kívánunk minden idős embertársunknak" - tette hozzá a polgármester.

Színes program

A település óvodásai nagy gonddal készültek erre az alkalomra, Telenkó Ferencné Gizike néni egy verssel kedveskedett a résztvevőknek. Nagy Attila karnagy vezetésével a Mezőzombori Kórus is fellépett, akik nagy szeretettel készültek az idősek köszöntésére. A hagyományokhoz híven Radó Béla polgármester és Fercsákné Varga Melinda köszöntötte a házassági évfordulójukat ünneplőket.

Forrás: Zombori Hírek

50 éve kötött házasságot Hajdú István és felesége, Lakatos András és felesége, Komora József és felesége. Nagyon ritka, hogy 75 éves házassági évfordulósokat is köszönthettek Halász György és felesége személyében, akik egyben a település legidősebb lakosai is.

Időutazásra hívták a 60-as, 70-es évekbe a jelenlevőket a meghívott sztárvendégek: R Kárpáti Péter, Lakatos Dóra, Kohautek Csaba. Az asztali áldás után finom vacsorával zárult a rendezvény. 

Forrás: Zombori Hírek

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában