Hétmérföldes Meseút Lillafüred

2022.10.08. 11:30

A lillafüredi meseúton jártak a Százszorszép ovisok (fotókkal, videóval)

A MIÓVI Százszorszép Tagóvoda Tulipán csoportja szerdán nekivágott a lillafüredi Meseútnak.

BNR

Fotó: BNR

Szeptember végén adták át a Hétmérföldes Meseutat Lillafüreden. Egy óvodás és egy iskolás csoport nyerte azt a játékot, melynek jutalma a meseút bebarangolása volt. A MIÓVI Százszorszép Tagóvoda Tulipán csoportja szerdán nekivágott a mesés útnak.

A 2,5 kilométeres utat könnyedén teljesítették az apróságok, szerencsére az idő is kedvezett, csodálatos napsütéses októberi napot fogtak ki.

Mesékre fel!

A mesés kaland a lillafüredi Medvetalp Bisztrótól indult, itt vették át ugyanis a titkos térképet és a mindent nyitó kulcsot. Az első meseházikót a nagyparkolóban találták meg az ovisok. Zámborszky Eszter kísérte végig a csoportot a nagy úton.

Fotós: BNR

Minden házikóban találtak egy mesét, valamint a mesékhez és a helyszínekhez kapcsolódó játékos feladatokat, próbatételeket, kérdéseket. A meseút során a Mária- és az Erzsébet sétány legszebb helyeit fedezhették fel.

Az ovisok nagyon boldogan járták végig az utat, meseutazó nevet kaptak, meséket hallgattak, nevetve hajtották végre a játékos feladatokat. Lélegzetvisszafojtva keltek át az alagúton, óriások lehettek, bikmakkot ettek és számukra fontos kincseket gyűjtöttek.

Fotós: BNR

A meseút önállóan látogatható, külön kérésre, előre egyeztetve kérhető kíséret, részletek a Hétmérföldes Meseút Lillafüred Facebook-oldalán.

Az út könnyedén bejárható, kellemes séta családoknak, időseknek, szerelmeseknek. Igazán mesés élményben lesz részük, ezt a Százszorszép ovisok igazolják!

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában