Színes együttlét

2022.10.09. 16:00

A könyvtárba vezető úton érkeztek a családi vasárnapra

Téli üzemmódban működik tovább a könyvtári könyvellátás október 21-től.

ÉM

Egy a könyves vasárnap képzeletet megmozgató feladatai közül: az arra vállalkozók tündérnek öltöztek, és repültek

Fotó: Bujdos Tibor

Könyves családi vasárnap: minden út a könyvtárba vezet! címmel a családokat várta vasárnap színes programokkal a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. Tündérország kinyitja kapuit, a mesés akadályok a könyvtárba vezetnek mottóval volt többek között mesterség próba és népi játszótér, koncertet adott a Katáng együttes. Az olvasók királynője és királya című megyei irodalmi játék értékelése és az ünnepélyes koronázás, a könyvtár legidősebb, legfiatalabb és legszorgalmasabb olvasójának köszöntése  - foglalta össze Miklós Katalin, a gyermekkönyvtár vezetője.

Mindenki olvas

Tamásné Tóth Tímea a NAV munkatársa. Három gyermekkel érkezett. Anna és a kisebb Odett a sajátja, Hanna pedig a barátnőjük. Egyéves koruk óta könyvtár tagok a gyerekek. Amíg kicsik voltak, a mamájuk olvasott nekik, de most már önállóan teszik ezt. Anna és Hanna Harry Potter-rajongók. Utóbbi a harmadik résznél jár. Kiskorukban Bartus Erika könyveit szerették a legjobban. 

- Én is szerettem olvasni, de már nincs időm, csak a gyereknek - jegyezte meg. - De például Ken Follett-től mindent olvastam - tette hozzá.

A kölcsönzésben hamarosan változás következik, az energiaválság miatt hozott önkormányzati döntések alapján. Varga Gábor, a megyei és városi könyvtár igazgatója kérdésünkre ezzel kapcsolatban elmondta: október 21-től zárva tartanak a fiókkönyvtáraik. Ez hat telephelyen hét fiókkönyvtárat érint. A központi épület viszont nyitva lesz. Itt fognak dolgozni azok, akik a fiókkönyvtárakban teljesítettek szolgálatot. Itt nyári nyitvatartás szerint működnek majd azzal, hogy havi két szombaton is kinyitnak. A fiókkönyvtárak közül a martinkertvárosi, a szentpéteri kapui és a diósgyőri helyszínen heti rendszerességgel csütörtökön 3 és 5 óra között átvételi lehetőséget biztosítanak az előre megrendelt dokumentumoknak, könyveknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában