Civil véradás

2022.09.06. 15:00

Vérével segíthet több helyszínen is

Több helyszínen és több napon keresztül is lehetőség van a véradásra a héten megyénkben a civil szervezet koordinálásában.

NHK

Fotó: Szakony Attila

A VII. Civil Véradás egy országos sorozat része. A Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága, a Civil Közösségi Szolgáltató Központok Hálózata, az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) és a Magyar Vöröskereszt által megvalósított kampány célja a véradók számának növelése, illetve az elmúlt nyári hónapokban lecsökkent vérkészletek pótlása. 

A civil közösségi szolgáltató központ cím megyei birtokosaként, az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület (ERKE) hetedik alkalommal szervezi meg a Civil Véradást. A szervezésben együttműködnek a Miskolci Területi Vérellátóval, valamint a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetével. 

A következő időpontokban és helyszíneken várják a véradókat: 

Kedden azaz ma fél 6-ig: Kazincbarcikán, a Don Bosco Sportközpontban 

A Miskolci Területi Vérellátóban szeptember 7-én, szerdán reggel 8 és délután fél 6 között, illetve csütörtökön reggel 8 órától délután 3 óráig. 

A Miskolci Egyetem aulájában szeptember 8-án csütörtökön 10-től 13 óráig. 

A Célpont Közösségi Térben az Arany János utcán csütörtökön délután fél 3-tól fél 6-ig. 

A szervezők ezúttal is arra kérik a Civil Véradásra érkezőket, hogy az adataik felvétele során mondják be ezt a szót: civil. A 18 évesnél idősebb középiskolás diákok számára a véradáson történő részvételt iskolai közösségi szolgálatként is tudják igazolni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában