Fejlesztések

2022.09.18. 10:30

Több beruházás is elindult Szikszón

A bontással kezdetét vette a sportcsarnok rekonstrukciója, de több utca burkolatát is cserélik.

HI

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Több a városképet javító, és a közlekedést is elősegítő beruházás indult meg a napokban Szikszón. A város önkormányzata 2021-ben sikeresen pályázott belterületi utak felújítására. Idén szeptemberben pedig elkezdődtek a munkálatok, amelyek két utcát érintenek. A „Belterületi utak, járdák, hidak felújítása” pályázat keretében felújították a Kazinczy Ferenc utca 24-34. szám közötti szakaszt, valamint a Kassai úti panellakások előtti utcát és az annak végén található forduló aszfalt-burkolatát. A munkálatokat szeptember 12-én kezdték meg, és várhatóan az év végéig befejeződnek.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a munkálatok előre látható módon három heti ütemezés szerint zajlanak. A szeptemberi 12-i hétre tervezték a Kassai úti panellakások előtti utca előkészületi munkálatait. A szeptember 19-i hétre a Kazinczy Ferenc utca 24-34. szám közötti szakasz előkészületi munkálatit. Míg a szeptember 26-i héten valósulna meg az útszakaszok aszfaltozása. A munkálatok zavartalan végzése érdekében a gépjárművekkel való parkolást a környező utcákban szükséges megoldani, hívták fel a figyelmet.

Sváb Antal polgármester több más, a városban folyamatban lévő munkálatra is felhívta a figyelmet. Ezek között sorolta fel, hogy készül az új burkolat a Miskolci úti társasházak előtt, a sportcsarnok rekonstrukciója a bontási munkálatokkal megkezdődött, csomagautomata került a városba, folyamatban van a temető oldalsó bejáratának a hídépítése, valamint a városi konyha udvarának alakítása is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában