Hernád Nap

2022.09.09. 21:00

Sport- és kulturális program a Hernád megóvásáért

Az egész napos sport- és kulturális programban mindenki megtalálhatja az érdeklődésének megfelelőt.

ÉM

Hernád Napot tartanak szombaton Hidasnémetiben a helyi önkormányzat szervezésében az Interreg Szlovákia–Magyarország – Partnerséget építünk, a REJOICE – skhu.eu és az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával. Az egész napos sport- és kulturális programban mindenki megtalálhatja az érdeklődésének megfelelőt. 10 órától főzőverseny veszi kezdetét, ahol minden nevező csapat díjazásban részesül, sőt az I. helyezett 20 ezer, a II. helyezett 15 ezer, a III. helyezett pedig 10 ezer forintot kap. Tűzifát és korlátozott számban sörpadgarnitúrát az önkormányzat biztosít. 

Vízitúra és kerékpárverseny  

Párhuzamosan a főzéssel indulnak a vízi és szárazföldi programok. A kenutúra a Hernádon szóló kenuval történik, de lesz tutajozás túravezetővel is. Előzetes regisztráció a [email protected] e-mail-címen vagy a Művelődési Ház Facebook-oldalán Messengeren lehetséges. Az indulás regisztrációs sorrendben, több időpontban történik, egy túraút mintegy egy órát vesz igénybe, a visszautat az önkormányzat biztosítja. Fontos megjegyezni, hogy a lehetőséget hat éven felüliek vehetik igénybe, megfelelő lábbeli és törölköző szükséges. Mentőfelszerelés biztosított. A részvétel ingyenes. 

Szintén 10 órától veszi kezdetét a kerékpáros ügyességi verseny, napközben pedig a house stage-en napjaink legjobb house-zenéit mutatja be DJ-Kys. A sportnap programjában felfújható egészséges célkapu, öko szelektív hulladékgyűjtő játék, légvár, felfújható célkapu, reflexjáték, óriás jenga, célba dobó játék kap helyet, minden játék ingyenes. 

Délben Simon Szimonetta fitneszbajnok tart aerobik­edzést, majd a Csiribiri együttes zenés gyermekműsora és a főzőverseny eredményhirdetése zárja a programot.

(A borítóképen: Vízitúra is lesz | Fotó: PH)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában