Szobrot is avattak

2022.09.24. 09:09

Közösségi piactér épült Hercegkúton

A tokaj-hegyaljai településen pályázati támogatásból építették ki a közösségi eseményekre is alkalmas létesítményt.

BSZA

A közösségi piactér átadóján dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője azt emelte ki, hogy a piac nemcsak az árucsere helye, hanem a közösségépítésé is, ahol találkozhatnak és beszélgethetnek a helyiek egymással.  

Dr. Stumpf István, a Tokaj-Hegyalja Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, a település szülötte, díszpolgára szerint a hercegkútiak főleg azokat a helyeket tették rendbe, amelyek a közösségépítést szolgálják. Ennek nemcsak ők látják hasznát, hanem azok is, akiket a település értékei vonzanak és rendezvényeik segítségével vendégül láthatnak.

A képzőművész emlékére 

Ugyancsak az átadóünnepség keretében avatták fel a fiatalon meghalt művész, Götz János Ivó szarvas című szobrának másolatát, amelynek eredetije Szekszárdon található. A helyiek a művelődési ház egyik emeleti szobáját is a képzőművész emlékére alakították ki – közölte Rák József polgármester. 

Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke kifejtette: a megye 358 településén mintegy 130 milliárd forintnyi fejlesztés történt az elmúlt években, amelyből számtalan piacot hoztak létre a helyi igények alapján.

A rendezvényen bemutatták a Szülőföldünk Hercegkút című sorozat legújabb kötetét, amelyben ezúttal a település egyháztörténetét tárja az olvasók elé a szerző, Naár János. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában