Becsengettek

2022.09.01. 08:06

Kezdődik. Újra hangosak az iskolák

Anna a Fazekas iskola elsős kisdiákja lett. Vajon mi történik vele az 1. c osztályban?

HE

Bónusné Nánási Regina és Bónus Anna

Több ezer diák számára kezdődött el ma az új tanév. Sokan ünneplőbe öltöztek, mert reggel 8 órától tanévnyitó ünnepségre várták őket az iskolák vezetői és pedagógusai. Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 205 általános iskolában és 30 középiskolában kezdődött el ma a tanítás.

A legizgatottabbak valószínűleg az első osztályosok, hiszen óvodásból iskolássá válni komoly kihívás. Így van ezzel Bónus Anna is, aki a Miskolci Fazekas Utcai Általános Iskola és AMI 1. c osztályának kisdiákja lett. Őt kísértük el ma reggel az iskolába, hogy megtudjuk, mennyi izgalommal jár az iskolás élet első napja. (Riportunkat később olvashatják.)

Cseke Gábortól, az intézmény vezetőjétől megtudtuk, összesen 620 tanulójuk van ebben a tanévben. Három első osztályt indítottak, összesen 81 fővel. A gyerekek emelt óraszámban tanulják az éneket, hiszem az iskolának komoly zenei hagyományai vannak. Emellett az alapfokú művészeti iskolában választhatnak táncot, festészetet és drámát, a különböző hangszerekkel pedig már első osztálytól ismerkedhetnek. 

Megtudtuk azt is, hogy a Fazekasban rendben indul a tanév, a pedagóguslétszámuk teljes. Az iskolában nyáron is szorgos munka folyt, hiszen megtörtént a tisztasági festés és a szükséges karbantartás. Gazdagabbak lettek egy kültéri kondiparkkal, az iskola alapítványának, a szülők összefogásának és a papírgyűjtésnek köszönhetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában