Világsiker

2022.09.20. 16:00

Két aranyérem Tokaj-Hegyaljára a pezsgő világbajnokságról!

Két arany és egy ezüstéremmel, a legsikeresebb magyar résztvevőként zárta a Champagne & Pezsgő Világbajnokságot a Sauska pincészet.

ÉM

A díjazott pezsgők

Forrás: Sauska pincészet

Huszonegy ország csaknem ezer pezsgője versengett idén a Champagne & Sparkling Wine World Championships (CSWWC) érmeiért. A CSWWC a legnagyobb prezstízzsel bíró nemzetközi megmérettetés, amelyen kizárólag pezsgőket értékelnek. Idén a 11 napos vakkóstoló-maratont követően 147 arany - és 249 ezüstérmet osztottak ki, melyből két arany- és egy ezüst a tokaji Sauska pincészetnek jutott – akik így a legeredményesebb magyar borászat is lettek.

A Sauska Brut megismételte tavalyi sikerét, és ezúttal a Sauska Brut Magnum is beállt mellé az aranyérmesek sorába. A Sauska Rosé Brut a tavalyi évhez hasonlóan ezüstérmet kapott.

Mindhárom pezsgő hagyományos módon készül, palackos erjesztéssel és érleléssel. A tételek különlegessége, hogy kizárólag Tokajban szüretelt szőlőből készültek, valamint, hogy a chardonnay és pinot noir mellett mindhárom házasításban meghatározó az őshonos furmint fajta jelenléte.

A Sauska Brut Magnum különlegessége, hogy a klasszikus pezsgők fejlődése szempontjából a legideálisabb 1,5 literes palackban érett. Robbanó frissessége és gyümölcsössége ennek köszönhető, finom eleganciája 4 éves érlelés eredménye.

A Sauska Brut a zsüri értékelése szerint „energiával teli, roppanóan friss pezsgő, friss gyümölcsösséggel, érett körtével, elegáns, finom, lágy habzással”. A Sauska Rosé Brut „barátságos, könnyű karakterét és komplex gyümölcsösségét” emelte ki értékelésében a zsűri.

– Rendkívül fontosnak tartom a versenyeken való folyamatos megmérettetést, mert ezek segítenek megérteni, hol tartunk, mik az esélyeink a nemzetközi mezőnyben. Úgy tűnik, Tokaj-Hegyaljának van helye a világ pezsgőtérképén és ez nemcsak nagy büszkeség, de óriási lehetőség is számunkra – emelte ki Sauska Krisztián, a családi borászat alapító tulajdonosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában