Van terv

2022.09.01. 09:41

Élhető város építésére készül Miskolc

A területfejlesztésért felelős Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat támogatja a miskolci önkormányzat városfejlesztési elképzeléseit.

ÉM

Veres Pál

Fotó: ÉM

A városi önkormányzat elkészítette Miskolc Fenntartható Városfejlesztési Stratégiáját (FVS) és a TOP Plusz Városfejlesztési Programtervét (TVP) - jelentette be csütörtök reggeli sajtótájékoztatóján Veres Pál polgármester. A stratégiákra azért van szükség, hogy Miskolc hatékonyan felhasználhassa a 2021-27-es Európai Uniós fejlesztési ciklusban a Terület és Településfejlesztési Operatív Program (TOP Plusz) révén a városnak leosztott 31,8 milliárd forintot. 

Mint megtudtuk, a területfejlesztésért felelős Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzathoz eljuttatták a két stratégiát, a megyei önkormányzat pedig támogatásáról biztosította a miskolci fejlesztési elképzeléseket. Veres Pál köszönetet mondott Bánné dr. Gál Bogárkának, a megyei közgyűlés elnökének, és a megyei hivatal közreműködő szakembereinek. 

Az elhangzottakra visszatérünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában