Átadó

2022.09.23. 19:52

„A földből nőtt ki a tornacsarnok” (fotókkal, videóval)

Ünnep volt Bodrogkeresztúrban, az iskola új épületrésszel gazdagodott.

HE

Fincziczki Melinda, az intézmény vezetője, Szabó Árpád a tankerület vezetője, Koncz Zsófia miniszter helyettes, országgyűlési képviselő, Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, Rozgonyi István polgármester az átadó ünnepségen

Fotó: Vajda János

Tornacsarnokkal és négy tanteremmel, köztük egy okosteremmel bővült a Bodrogkeresztúri Eötvös József Általános Iskola. Az új épületrész ünnepélyes átadását pénteken tartották, melyen Fincziczki Melinda intézményvezető úgy fogalmazott, egy régi, áhított álom vált valóra azzal, hogy az iskola diákjai új tantermeket és tornacsarnokot kaptak.

– Az épületrész átadása közös öröm, hiszen aki iskolát épít, bízik a jövőben. 2021 szeptembere óta nap mint nap figyelemmel kísértük a munkálatokat, és csoda, ahogy kinőtt a földből a tornacsarnok. Maradt még tennivaló, a tantermek csinosítása, díszítése az elkövetkezendő hetek feladta lesz, hogy otthonossá, élhetővé tegyük az új helyiségeket – fogalmazott az intézményvezető. 

Az ünnepségen részt vett dr. Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium miniszterhelyettese, a térség országgyűlési képviselője is. Elöljáróban megemlítette: szerencsésnek érzi magát, mert a bodrogkeresztúri iskolásokkal az elmúlt időszakban sokszor találkozott különböző eseményeken. Hatalmas élményt jelentett számára, amikor meglátogatták őt a gyerekek a minisztériumban, és beszélgethettek arról, hogy milyen munka folyik a Technológiai és Ipari Minisztériumban. 

– Hihetetlen dolog az itt élők számára, hogy egy modern tornacsarnokkal bővül a település.  Az iskolába több mint 140 gyerek jár, sokan a környező településekről, és biztos, hogy nagyon jó hasznát fogják venni az épületnek.  Magyarország kormánya már 2015-ben lehetővé tette, hogy az iskola 1800-as években épült főépülete energetikai korszerűsítésen essen át.  Örülök, hogy a teremben máris itt a  techball-asztal, és hogy a településnek techball szakosztálya is van, melynek tagjai itt tarthatják az edzéseiket. Egyrészt népszerűsítik a mozgást, másrészt felhívják a figyelmet, hogy mi, magyarok milyen jó dolgokat tudunk kitalálni – fogalmazott dr. Koncz Zsófia. 

Hozzátette: nagyon büszke az elmúlt 30 év iskolafejlesztésire. Erre példa a bodrogkeresztúri iskola is. A Szerencsi Tankerületi Központ iskolái között nincs olyan, amelyik ne esett volna át valamilyen felújításon az elmúlt időszakban. 

Művészet és sport

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke is azt hangsúlyozta, igazán ritkaságnak számít a tankerület intézményeinek fejlődése.

–  A mai nap ünnep, hiszen kinőtt a földből egy tornacsarnok. Még nincs teljesen kész, hiszen hiányoznak az eszközök, de hamarosan azok is megérkeznek. A gyermekek számára nagyon fontos a tanulás, de ugyanilyen fontos a művészeti nevelés és a sport. E kettő nélkül nem nőhet fel fiatal Magyarországon – fogalmazott Hajnal Gabriella.  

Bodrogkeresztúr polgármestere, Rozgonyi István pedig azt tette hozzá, hogy még a főiskolán megtanulta: minden egyes elmaradt testnevelésóra az ifjúság elleni bűntett. 

– Hiszen az egészség a legfontosabb. Ha van egészség, arra épülhet minden. Ha befektetünk egy tornaterembe egy forintot, akkor kettőt spórolunk meg az egészségügynek.

A gyerekekhez szólva elmondta: a tornacsarnokban tanulnak majd a legtöbbet: küzdeni, csapatban dolgozni, vereséget szenvedni és a vereségből felállni, hiszen az élet is erről szól.

A tornacsarnok átadás előtt az iskola diákjai adtak ünnepi műsort, majd a meghívott vendégek és az intézményvezető átvágták a nemzeti színű szalagot.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában