Miskolc

2022.09.28. 18:33

A DK sem adná az államnak a miskolci közművagyont

A Demokratikus Koalíció helyi képviselője ezt szerdán jelezte.

ÉM

Mokrai Mihály a szónoki emelvényen a miskolci közgyűlés korábbi rendkívüli ülésén. A háttérben, az elnöki emelvényen a városvezetés

Fotó: Ádám János

A Jobbik már korábban jelezte, hogy nem támogatja azt a javaslatot, miszerint a veszteségesen működő Mivíz Kft-t állami kézbe adja Miskolc önkormányzata. A hírnek azért van jelentősége, mert mind a Jobbik, mind a DK képviselői a város vezetéséért felelősséggel tartozó Velünk a Város frakció tagjai. 

Mokrai Mihály a minap.hu beszámolója szerint azt mondta szerdán, Veres Pál polgármester tájékoztatója után, hogy semmilyen körülmények között nem járulnak hozzá, hogy Miskolc átadja a Magyar Államnak a vízművet. Döntésüket azzal indokolják: a polgármester által felvázolt feltételekkel - szerintük - nem adható át egy ekkora közművagyon az álamnak. 

Mint beszámoltunk róla: a víziközmű szolgáltatásban az elmúlt években a bevételek nem nőttek, a költségek viszont jelentősen emelkedtek. Az állam lehetővé tette, hogy az önkormányzat ingyen átadja a víziközmű-szolgáltatással kapcsolatos vagyonát és ez ellátási kötelezettséget. A miskolci közgyűlés rendkívüli ülésén, idén augusztus 29-én valamennyi jelenlévő képviselő - 23 - igennel szavazott arra a javaslatra, hogy Veres Pál polgármester kezdjen tárgyalásokat az állam képviselőjével a vízközműveket érintő ügyben. Ennek eredményéről egyelőre nem tudunk semmit. Tény viszont, hogy a miskolci közgyűlés szeptember 29-én, csütörtökön rendes ülést tart, ahol ez a téma is szóba kerülhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában