Korlátozás

2022.09.06. 09:34

Tilos lesz felhajtani a Gömöri felüljáróra! - mutatjuk, kiknek (frissítve)

Szeptember 7-e, szerdától 20 tonnás súlykorlátozást vezetnek be Miskolcon a 3-as főúti Gömöri felüljárón.

ÉM

Fotó: Ádám János

Frissítés

Érdeklődésünkre a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél elmondták, a híd felújítására utoljára 1994-ben és 2003-ban került sor. A Gömöri felüljáró jövőbeli felújítása a dilatációs szerkezet cseréjét és az alátámasztó pillér megerősítését takarhatja majd. Jelen állapot szerint a hatodik pillér feletti dilatációs szerkezet elhasználódott, így a vízzárósága már nem megfelelő, a híd teherviselő képessége csökkent.

„A következő felújításig folyamatosan figyelemmel kísérjük a híd állapotát, a jelenlegi helyzetet szakértővel vizsgáltattuk meg, mely vizsgálat eredménye szerint a forgalombiztonság érdekében 20 tonnás súlykorlátozást szükséges bevezetni a hídon, mely 2022. szeptember 7-től lesz érvényben. A korlátozás nem érinti sem a személy- sem a kistehergépjármű forgalmat, sem az autóbusz közlekedést. Mivel Miskolc belső úthálózata 12 tonnás súlykorlátozás alá esik – beleértve a Gömöri felüljárót is – csak a 20 tonnánál nagyobb, célforgalmat bonyolító tehergépjárművek számára kell terelőútvonalat kijelölni. Az önkormányzattal és a megyei rendőrséggel egyeztetve a tervezett terelőút mindkét forgalmi irányból a Búza tér – 26-os főút – 306-os főút – Várközi Lajos utca – Sajószigeti út lesz, melyre útirányjelző táblák figyelmeztetik a közlekedőket. A tervezett felújítás csak a szükséges források rendelkezésre állása esetén indulhat el, erre vonatkozóan egyelőre pontos dátumot nem áll módunkban megadni. Ugyanakkor valamennyi érintett azon dolgozik, hogy a munkálatok mielőbb elindulhassanak, addig is mindent megteszünk a rendelkezésünkre biztosított források erejéig, hogy a felüljárót a súlykorlátozással együtt is biztonsággal használhassák a közlekedők. A súlykorlátozást a hatósági jogkörrel rendelkező állami és önkormányzati szervezetek ellenőrizhetik majd a jövőben is” – tájékoztatták portálunkat.
---

A korlátozás csak a 20 tonnánál nagyobb, célforgalmat bonyolító tehergépjárműveket érinti, a személy-, kistehergépjármű és autóbuszforgalom továbbra is zavartalanul használhatja majd a hidat. Az érintett járművek a felüljáró felújításáig mindkét forgalmi irányból a Búza tér – 26-os főút – 306-os főút – Várközi Lajos utca – Sajószigeti útvonalon közlekedhetnek.

A súlykorlátozásra a híd tervezett felújításáig a híd vízzáróságának romlása és a vasbeton szerkezet meggyengülése miatt van szükség. Addig is a közlekedésbiztonság fenntartása érdekében a Magyar Közút szakemberei folyamatosan figyelemmel kísérik a híd állapotát. A tehergépjárművel közlekedőket útirányjelző táblák figyelmeztetik majd az ideiglenes terelőútra.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a tehergépjárművel közlekedőket, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozásról a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Érdeklődtünk a Közútnál, hogy a felújítás várhatóan mikor kezdődik majd el és meddig tart, illetve milyen korlátozásokkal járhat. Ha választ kapunk azzal frissítjük cikkünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában