Emlékkiállítás

2022.08.08. 21:00

Vándorkiállítás érkezik Makovecz Imre emlékére

Az „Ég és föld közötti építészet” kiállítás 2021-ben indult útnak Makovecz Imre építészről, augusztus végéig látható Miskolcon.

ÉM

A Makovecz Imre által tervezett művelődési ház Sárospatakon

Fotó: Havran Zoltán

Makovecz Imre építész (1935-2011) „Ég és föld közötti építészet” című kiállítássorozata nyílik meg Miskolcon augusztus 16-án a Magyar Nemzeti Múzeum és a Makovecz Imre Alapítvány szervezésében. A kiállítássorozat 2021-ben országos vándorkiállításként indult, Miskolcon augusztus 29-ig látható majd.

A rendezvény nyitásaként augusztus 16-án (jövő kedden) délután 4-kor leleplezik a Makovecz oszlop-installációt a Miskolc Erzsébet tér és Széchenyi utca keleti sarkánál, az eseményen beszédet mond Veres Pál polgármester és Dr. Tomka Gábor, az MNM főigazgató-helyettese.

További programok az MTA-MAB székházban, Miskolc, Erzsébet tér 3.

16:30 – Makovecz – Templomok (kiállítás). Megnyitja: Rudolf Mihály DLA
17:00 – „Miskolci vizuális nevelési kísérletek” (előadás), Sáros László György DLA előadása 
17:30 – kerekasztal beszélgetés moderátor: Kovács Ágnes. Meghívottak: Bodonyi Csaba, Golda János, Rostás László, Rudolf Mihály, Sáros László György, Szőke László, Viszlai József építészek és Szondy Sándor fafaragó művész
19:30 – Makovecz – Közösségi Házak (kiállítás). Megnyitja: Bodonyi Csaba DLA. Ez utóbbi rendezvény a Kós-házban lesz.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában