Aláírásgyűjtés

2022.08.01. 21:06

Nem voltak százan a demonstráción

Csendesen zajlott le a Mi Hazánk Mozgalom aláírásgyűjtése és tiltakozó megmozdulása Miskolcon.

ÉM

Fotó: ÉM

A Mi Hazánk Mozgalom, a rezsiváltozás ellen szervezett országos demonstráció sorozatának miskolci tüntetését tartották hétfőn a Szinva teraszon. A meghirdetett időpontra, a 18 órakor kezdődő megmozdulásra nagyjából hetven fő jelent meg, néhányan később csatlakoztak a szimpatizánsokhoz. A tiltakozást Pasztorniczky István az 5-ös választókörzet képviselője (Sátoraljaújhely és környéke) egy fantasy filmből vett idézettel nyitotta meg, miszerint „a tél hosszú és sötét lesz”. A képviselő állítása szerint ez a mondat lehet majd a valóság is. Ezután összefoglalta néhány mondatban a kormány elmúlt hetekben tett rezsivel, illetve „Katásokkal” kapcsolatos intézkedéseit, melyek ellen a Mi Hazánk Mozgalom tiltakozik. 

Dr. Fiszter Zsuzsanna a 4-es választókerület képviselője (Kazincbarcika és környéke) szerint a megszorítások a magyarok megélhetését veszélyeztetik. Arra tett javaslatot, hogy a nagyvállalatokat, bankokat kellene inkább megsarcolni.  

Történelmi visszatekintéssel indította felszólalását Miklós Árpád volt borsod megyei képviselő, aki az orosz-ukrán háború politikai és gazdasági hátterére kívánt rávilágítani. Egyúttal közölte, egyetért a magyar kormány azon álláspontjával, hogy nem szabad belesodródnunk a háborúba. Továbbá kiemelte: a családtámogatás fontos a demográfiai katasztrófa elkerülése miatt, azoké a családoké, ahol tanulni és dolgozni akaró gyermekeket nevelnek, minél többet. 

Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk alelnöke, miskolci önkormányzati képviselő pedig azt mondta: a kampányban a kormánypártok nem ezt ígérték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában