Jegyzet

2022.08.29. 20:00

Maradnak

Horváth Imre

Éppen a közelmúltban beszélgettem az egyik osztályvezető nyomozóval, aki arról mesélt, hogy folyamatosan változnak az egyes bűncselekmény típusok elkövetési módszerei. Ahogy fejlődik a technika, úgy fejlesztik módszereiket a bűnelkövetők is, ma már például az esetek jó része az online térben valósul meg.

Van viszont egy olyan törvénysértés, amely évszázadok, ha nem évezredek óta állandó módon működik, és bárhogy harcol ellene a rendőség, egyszerűen eltörölhetetlen. Ez pedig a prostitúció. Persze ebben is van fejlődés. Egyre kevesebb az utcán és több a neten magukat kínáló lányok sora. Ugyanakkor igyekeztek sok helyen, sokféleképpen mederbe terelni a tevékenységet, amely ma már önmagában – a szabályok betartása mellett – nem is törvénytelen.

Miskolcon például türelmi zónát jelöltek ki, azonban a lányok jobban szeretik a forgalmasabb területeket, így máshol kínálják – törvénytelenül – a bájaikat. Emellett komoly gond, hogy egyre több a fiatalkorú köztük, sőt Miskolcon már 12 éves lányt is értek tetten…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában