A zenével segítettek

2022.08.30. 11:35

Adomány a gyógyulásért – koncertjének bevételét ajánlotta fel a Miskolci Szimfonikus Zenekar

A befolyt összeget a kórház gyermekosztályának ajánlották fel.

UA

Fotó: Ádám János

Több jótékonysági koncertet is adott idén a Miskolci Szimfonikus Zenekar. Ezen programsorozat egyik állomása május végén volt, amikor a Magyar Klasszikus Zene Napját a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház Gyermekrehabilitációs Osztályának (GYEK) javára szervezték. Ennek köszönhetően a GYEK újabb felajánlásban részesült, amelyet a Miskolci Szimfonikus Zenekar és a Rotary Club Miskolci Angyalok együttműködésének és kezdeményezésének köszönhet az intézmény. Az adománnyal a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ Gyermekrehabilitációs Osztályát támogatták.

Jó helye lesz

„Nagy horderejű esemény a mai, hiszen egy újabb adományt vehetünk át, amely a gyermekellátást segíti a jövőben” - mondta el dr. Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház főigazgatója. Rámutatott: a Heim Pál Gyermekkórház után a GYEK a legnagyobb gyermekellátó egészségügyi központ Magyarországon, így kiemelkedő szerepe van a hazai egészségügyben. 

„Nagy öröm, hogy sikerült összehoznunk egy ilyen koncertet, hiszen szakmailag is kapcsolódunk a gyermekekhez, mert az egyik legnagyobb célközönségünk ők maguk” - hangsúlyozta Szászné Pónuzs Krisztina, a Miskolci Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. ügyvezetője. 

„Mi közreműködőként tevékenykedtünk ebben az adománygyűjtésben, a mi feladatunk az volt, hogy minél több résztvevőt tudjunk bevonni az adományozásba”- egészítette ki Lukács Edit, a Rotary Club Miskolci Angyalok elnöke, aki azt is kiemelte, hogy az egyesületük idén lett öt éves és szívesen csatlakoznak minden ilyen jellegű kezdeményezéshez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában