Csomagküldés

2022.07.15. 14:00

Több postai csomagautomata lesz Borsodban. Mutatjuk, hová tervezik őket!

Az internetes vásárlás hatalmas fejlődést produkált a pandémia idején. Erre reagál a Magyar Posta.

DA

Fotó: MW

A koronavírus járvány időszakában különösen népszerűvé vált az internetes vásárlás és a különféle csomagküldő szolgálatok. Az egyik legkézenfekvőbb megoldás lehet a Foxpost és a GLS mellett a Magyar Posta Zrt.-n keresztüli csomagfeladás, 20 kilogramm alatti, háromféle hosszúságú, 31-től 50 centiméteres csomagig. A küldemény érkezése a posta csomagautomata hálózatába is kérhető, amelyet most jelentős mértékben bővítenek az ország egész területén.

Frekventált helyekre

A cég a napokban azt közölte, hogy a milliárdos nagyságrendű beruházás keretében több száz csomagautomatát szereznek be a már üzemelő 51 mellé. Az új berendezések felét vidéki nagyvárosokban helyezik ki. A posta a berendezéseket a lakosság számára könnyen megközelíthető helyekre telepíti, például benzinkutak, bevásárlóközpontok, kiskereskedelmi egységek közelébe - írják közleményükben.

A Magyar Posta keresőfelülete szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében jelenleg kettő csomagautomata található Miskolcon.

Kisebb városokban is lesz

„Társaságunk mindent megtesz azért, hogy – az egyetemes szolgáltatás magas színvonalú ellátása mellett – a kiscsomag-logisztikai piacon is az ügyféligényeket lefedő, modern, minőségi szolgáltatásokat tudjon nyújtani országszerte. Ennek érdekében történik a csomagautomaták telepítése” – nyilatkozta Panulin Ildikó, a Magyar Posta Zrt. szóvivője. „Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is több csomagautomata felszerelését tervezzük. Jelenleg négy miskolci helyszín esetében kötöttünk már szerződést és további több mint tíz helyszínről folynak még a tárgyalások. A csomagautomaták telepítésekor az ügyfélérdekeket és igényeket vesszük alapul. Elsősorban tehát városokban gondolkodunk. Így például Kazincbarcika, Tiszaújváros, Mezőkövesd az, ahol szeretnénk csomagautomatákat telepíteni.”

Követik a digitális trendet

A csomagautomaták népszerűsége az elmúlt két évben – párhuzamosan az e-kereskedelem folyamatos növekedésével – rendkívüli módon megnőtt. 

„A dinamikus bővülést támogatja a Magyar Posta a logisztikai fejlesztéseivel. A készülékek igénybevételének mértéke elsősorban attól függ, hogy az adott helyen mekkora a forgalom, így például vasútállomások vagy jelentősebb üzletek mellett nagyobb az automaták kihasználtsága, mint egy, a lakosság által kevésbé látogatott helyen. A felhasználók, vásárlók számára azonban a csomagautomaták minden esetben rendkívül kényelmes megoldást jelentenek, hiszen használatuk egyszerű, nem kell alkalmazkodni sem a kézbesítéshez, sem valamely posta, üzlet nyitvatartásához, ráadásul a legtöbb készülék utcáról elérhető, azaz 0-24 órában használható” – fejtette ki a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában