Tanuszoda átadása

2022.07.23. 11:00

Hamarosan birtokba vehetik az encsiek az új uszodát

Forrás: Facebook

Megtörtént a műszaki átadás, és már próbaüzem zajlik az új tanuszodában Encsen. Az örömhírről dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője számolt be a közösségi oldalán.

„Encsen a helyi képviselő-testület 2015-ben az elavult uszoda bezárása mellett döntött annak baleset- és életveszélyes állapota miatt. A Magyar Kormány 2017-ben döntött arról, hogy új tanuszoda épül a városban. 2020. augusztusában kezdődött a kivitelezés, nettó 943 millió forint értékben. 2022. júniusára készült el, a műszaki átadás-átvétel júliusban megtörtént. A városban 5-7 új munkahelyet jelent. A tanuszoda két tanmedencét tartalmaz. A kisebbik tanmedence méretei 10x6x0,8m, a nagyobb medence méretei 25x15x1,9 m” – írta a képviselő.

Forrás: Facebook

A bejegyzést Mikola Gergely, Encs polgármester is megosztotta hozzáfűzve: „bízom benne, hogy nagyon hamar tudjuk majd használni az új uszodát”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában