Matyóföldi Folklórfesztivál

2022.07.29. 18:00

Élmény az egész családnak Mezőkövesden

A koncertek mellett számos program várja a látogatókat a Matyóföldi Folklórfesztiválon.

ÉM

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes mezőkövesdi műsora vasárnap este 7 órakor kezdődik. Fotó: MW

Hazánk legnagyobb létszámú hivatásos táncegyüttese, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes folklórműsorát is megnézhetik az érdeklődők az idei Matyóföldi Folklórfesztiválon július 29-e és július 31-e között Mezőkövesden. A háromnapos rendezvény programját úgy állították össze, hogy az egész családnak élményt nyújthasson. Lesznek koncertek, különböző bemutatók. Kézművességet, vásárt, táncházat és gasztronómiai élményt is tartogat a kínálat.

Táncos felvonulás

Változás, hogy idén nem vasárnap, hanem szombat este rendezik meg a táncos felvonulást és a néptáncgálát – tudtuk meg Pap Bernadettől, a fesztivált szervező Matyó Népművészeti Egyesület elnökétől, aki hozzátette, hogy Kézdivásárhelyről is több kézműves érkezik a rendezvényre, akik eredeti erdélyi kürtőskalácsot sütnek a vendégeknek.

A fesztiválon színpadra lépnek a mezőkövesdi gyermek- és felnőtt-tánccsoportok, a helyi hagyományőrző csoportok, a tardi és szentistváni hagyományőrzők. Bemutatkozik a Cegléd Táncegyüttes, a Sarkantyús Néptáncegyüttes, a Kikelet Néptáncegyüttes és a Szabad Szombat Táncegyüttes is. 
A három nap során koncertet ad még a Cimbaliband zenekar. Lesz Paár Julcsi-mesekoncert, Vaga Banda gólyalábas műsor, lovasbemutató.

A rendezvény minden programja ingyenes, a vasárnapi 19 órakor kezdődő Magyar Nemzeti Táncegyüttes műsorára viszont érdemes előre regisztrálni, hogy mindenki kényelmesen tudja a Közösségi Ház színháztermében megtekinteni az egyedülálló folklór­előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában