Riasztás

2022.07.21. 14:37

Életbe lépett a "vörös kód" – bajban hívja ezt a számot!

A Belügyminisztérium kéri, hogy aki az extrém időjárási körülmények miatt segítségre szoruló hajléktalan emberrel találkozik, hívja a regionális diszpécserszolgálatot.

ÉM

illusztráció

Fotó: Shutterstock

Csütörtök reggeltől hétfő estig ismét életbe lép a "vörös kód" – közölte a Belügyminisztérium közleménye.

Emlékeztettek arra, hogy a vörös kódnak két fontos célja van: egyrészt felhívja a társadalom figyelmét a rendkívüli időjárási helyzetre, másrészt a speciális eljárásrend idején a szociális szektor minden intézményének – ellátási formájától, ellátási területétől és férőhelyszámától függetlenül – kötelező fogadnia az intézménybe érkező hajléktalant.

A speciális eljárásrend idején a hajléktalanellátásban a legfontosabb feladat az élet és az egészség védelme, megőrzése.

A Belügyminisztérium kéri, hogy aki az extrém időjárási körülmények miatt segítségre szoruló hajléktalan emberrel találkozik, hívja a regionális diszpécserszolgálatot – ez Miskolcon a 46/530-268 –, ahol a jelzés alapján azonnal tudnak intézkedni - olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában