Beruházás

2022.06.01. 11:00

Kinőtték a régi telephelyet – alapkőletétel Felsőzsolcán (videóval)

A helyi vállalkozások megerősítését, munkahelyek teremtését is szolgálják.

ÉM

Forrás: Bujdos Tibor

Az AXIÁL Kft. az évek során az egyik legdinamikusabban fejlődő magyar vállalkozássá nőtte ki magát, már nemcsak hazai, hanem külföldi érdekeltségekkel is rendelkezik. A cég 2011-ben kezdte el telephelyfejlesztési programját, melynek keretében számos új telephelyet nyitott, illetve a már meglévőket felújította, hogy még inkább ki tudja szolgálni az egyes térségekben élőket. Jelenleg a bajai központtal együtt 19 AXIÁL-ponton állnak ügyfeleik rendelkezésére – tudtuk meg Harsányi Zsolttól, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezető igazgatójától, akivel abból az alkalomból beszélgettünk, hogy az ­AXIÁL Kft. új felsőzsolcai telephelyének ünnepélyes alapkőletételét tartották kedden. 

Megnövelt kapacitás 

Korábban is rendelkeztek telephellyel Miskolcon, de a cég fejlődése következtében „kinőtték”, és az új több mint háromhektáros területre költöznek a Felsőzsolcai Ipari Parkba. A beruházás során többek között kialakítanak műhelyterületet, lesz fejépület eladótérrel, hidegraktár, fűtött alkatrészraktár, ­MANAX géptároló, gépbemutató terület, mosó, és térkővel burkolnak továbbá közel hét­ezer négyzetmétert. Ezzel a beruházással párhuzamosan Baján is épül egy központi műhely, ahol a magasabb technikai igényű javításokat végzik majd, és tervezik pécsi, székesfehérvári és szolnoki műhely építését is – tájékoztatott Harsányi Zsolt. 

A beruházás alapkőletételén részt vett Szarka Tamás, Felsőzsolca polgármestere, Harsányi Zsolt, Pintér Zsolt, az AXIÁL Kft. ügyvezető igazgatója és Mezei Gábor, a kivitelező EMEL Kft. tulajdonos-ügyvezető igazgatója, valamint a cég munkatársai, kivitelezők. 

Szarka Tamás, Felsőzsolca polgármestere elmondta: az ipari park egyes és kettes ütemében is komoly beruházások folynak jelenleg. A befektető cégek nemcsak az ipariadó-bevétel miatt fontosak, hanem például a helyi vállalkozások megerősítését, munkahelyek teremtését is szolgálják, kedvező kihatásuk lehet a népesség alakulására is – hangsúlyozta a polgármester.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

(A borítóképen: Mezei Gábor, Szarka Tamás, Harsányi Zsolt és Pintér Zsolt tette le az alapkövet)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában