Irodalmi díj

2022.06.15. 13:00

Átadják szerdán a Szinva-díjat

Az irodalmi díjat Bereti Gábor magánszemélyként alapította 2020-ban.

HM

Bereti Gábor | Fotó: ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

Ma adják át a 2022-es Szinva irodalmi díjat, amelyet szépírói kategóriában Nádas Péter Kossuth-díjas író, drámaíró és esszéista, szakírói kategóriában pedig Bazsányi Sándor miskolci irodalomtörténész, irodalomkritikus, esztéta, egyetemi docens vehet át. 

Már harmadik éve 

A díjat, immár hagyományosan, a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Területi Bizottságának székházában vehetik át az idei díjazottak zárt körű rendezvényen. A Szinva irodalmi díjat Bereti Gábor Szabó Lőrinc-díjas költő, kritikus 2020-ban magánszemélyként alapította Miskolcon. A díj kezelésére létrejött a Szinva Irodalmi Alapítvány, melynek kuratóriumi elnöke Jenei László. Immár harmadik alkalommal ítélik oda a díjat, 2020-ban Szvoren Edináé lett a szépírói kategória díja, tavaly Rakovszky Zsuzsa író és Krupp József szakíró volt a díjazott. A díjjal kategóriánként 300 ezer forintos pénzjutalom, egy képzőművészeti alkotás, valamint emléklap jár. 

A közönség a díjazottakkal a díjátadó után, a Müha Művészetek Háza Miskolc és a Műút folyóirat 18 órakor kezdődő rendezvényén találkozhat, ahol Nádas Péter író és Szűcs Attila festőművész beszélgetőtársa Bazsányi Sándor kritikus, a Műút szerkesztője lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában