II. Országos Miskolci Jogi Disputa Verseny

2022.04.20. 12:00

Ezüstérem a miskolciaknak

A fiatalok érvelési és retorikai képességeiket mérték össze.

Hegyi Erika

Forrás: ÉM

A II. Országos Miskolci Jogi Disputa Versenyt rendezték meg az elmúlt héten a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán. A felsőoktatási intézmény háromfős csapata ezüstéremmel zárta a megméretést. 

Tételmondatokra alapozva 

A rendezvényre az ország minden részéből érkeztek jogászhallgatók, összesen harmincan, akik érvelési és retorikai képességeiket mérték össze. A szervezők előre meghatározták a különböző tételmondatokat. 

A versenyzők munkáját háromfős szakmai szűri értékelte: prof. dr. Szabó Miklós, a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának professzora, a zsűri elnöke, Kulcsár Sándor, az Informatika a Társadalomért Egyesület szakértője, valamint Domokos Tibor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottságának titkára. 

A kiemelkedő érdeklődés mellett zajló szakmai rendezvény a joghallgatók és a hazai jogi karok közötti közösségépítést is szolgálta. A versenyt az Igazságügyi Minisztérium „Jogászképzés színvonalának emelését célzó program”-ja keretében hívták életre. Fő szervezői: dr. Halász Csenge tanársegéd, dr. Ritó Evelin tanársegéd és dr. Szilva-Orosz Flóra tudományos segédmunkatárs voltak. 

A Miskolci Egyetem csapata a kontra kategóriában ért el második helyezést. Tagjai: Lovász Lilla Adél, Filip Balázs János és Gál Péter Zoltán.

(A borítóképen: A felkészülés fontos volt az érvelések előtt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában