Miskolci Örömdal-kör

2022.03.18. 07:00

Ifjúságuk táncdalait adták elő az idősek

Pezsgő hangulatú születésnapi gálát tartott a hatéves Miskolci Örömdal-kör.

Detzky Anna

Fotó: Vajda János

Fotó: Vajda János

A pandémiás helyzet utáni felszabadulás arra ösztönözte a vidám nyugdíjas közösséget, hogy kiemelten kezelje hatodik születésnapját. A jó hangú, énekes csapat ismert retró táncdalokból állított össze ötven perces ünnepi műsort, az elmúlt hat év majdnem ötszáz dalos repertoárjából. Erre Volyákné Katalin szólista művészeti vezető készítette fel a szerepelni vágyó időseket, a havi, kétheti rendszerességű próbákon. Az utolsó, melankolikus Vangelis zeneszámmal pedig a határaink túloldalán, a háború által sújtott Ukrajnában élőkkel és menekülőkkel vállaltak szolidaritást. Az alkalmi gálára minden érdeklődőt szeretettel vártak a miskolci VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házba, amit reményeik szerint ez évben még négy másik követ majd. A teltházas eseményre, ahová Igriciből és Prügyről is érkeztek nézők, lapunk munkatársai is bekukkantottak.

 

 

 

Velük dalolt a közönség

 

„Nagy örömmel látom, hogy milyen sokan együtt szeretnék velünk ünnepelni a hatodik születésnapunkat” - köszöntötte a közönséget Kovács Lenke, a Miskolci Örömdal-kör vezetője. „Ismét öregebbek lettünk egy évvel, de Önök nem. Dalkörünk azonban iskolás korba lépett és egy kis késéssel tavaly ünnepeltük megalakulásunk ötéves évfordulóját. Mivel egy bizonyos kor után már az érettségi találkozót is gyakrabban kell megtartani, ezért úgy döntöttünk, hogy mostantól évente megrendezzük jubileumi gálánkat. A mai alkalomból egy nagyon vidám csokrot gyűjtöttünk össze. Az első produkció dalszövegében, amely az Örömdal-kör indulója, elhangzott, hogy énekelj most velünk bátran. Szerintem sok olyan dal lesz, amelynek ha nem is a teljes szövegét, de a refrénjét biztosan fogják ismerni. Úgyhogy kérjük, hogy segítsenek és daloljanak velünk! Miről is szólhatna az első két dal, mint a szerelemről.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában