Esport Gaming Expó

2022.03.22. 17:30

Fellendülőben az e-sport

A járvány miatt korábban elmaradt a rendezvénysorozat, de ebben az évben megtartották az Esport Gaming Expót – Miskolcon is.

ÉM

Fotó: Kozma István

Miskolc is otthont adott szombaton a 2022-es Országos Gaming Expónak, az Egyetemi Sportközpontban. Ingyenes gamer- és e-sport-programokkal várták a városi és a városon túli érdeklődőket a program szervezői. 

 

Az Országos Gaming Expo (Ogex 2022) az első olyan országos gaming- és e-sport-rendezvénysorozat, amelyet két hónapon keresztül a megyeszékhelyeken rendeznek. A gaming roadshow egyrészt lehetőséget biztosít a helybélieknek, hogy kipróbálják magukat különböző videójátékokban, társasjátékokban, a videójátékos kompetenciafelmérésben, egyéb fizikai aktivitást igénylő játékokban. Másrészt FIFA 22 országos e-sport-verseny, hiszen a megyei döntőket itt tartják. A rendezvény szórakoztató és szakmai részéről műsorvezetők, e-sport-szakértők és influenszerek gondoskodnak, így mindenki megtalálja azokat a területeket, amelyek miatt érdemes kilátogatniuk az Országos Gaming Expo egyes állomásaira – ezekkel ajánlja a programot a versenyt szervezők weboldala. 

 

Nagyon örülünk annak, hogy újra elindult ez az országos kezdeményezés 

- Tegledy Zoltán

 

A rendezvény főszervezője az Egymillióan a Magyar Esportért Egyesület (Esportmilla), a bajnokság pedig a Magyar E-sport Szövetség (Hunesz) versenykiírása és lebonyolítása alapján valósul meg. A rendezvényekről és a FIFA 22 versenysorozatról az Esport1 stábja, szakértői csapata tudósított és közvetített folyamatosan, és a rendezvény ingyenesen látogatható. A miskolci eseményen több mint ezren vettek részt – öszszegezte az Észak-Magyarországnak Németh Beatrix, az egyik szervező.

 

Kedvcsináló 

 

A rendezvényről és Borsod-Abaúj-Zemplén megye e-sport-életéről Telegdy Zoltánnal, a DVTK e-sport-szakosztályának szakmai vezetőjével beszélgetett az Esportmilla. 

 

Az e-sport-aktivitás a DVTK e-sport-szakosztályának köszönhetően van jelen megyénkben és a megyeszékhelyen. A kezdeti lelkesedések ellenére sincs számottevő szervezet és rendezvény ezen a területen – mondta el Telegdy Zoltán, aki hozzátette: a vírushelyzet ezt a területet is megtépázta, a helyszíni rendezvények ezen a területen is elmaradtak. Ebben az évben nem is volt még olyan magyarországi esemény, amin el tudtak volna indulni, bár online lehet edzéseket és akár versenyeket is szervezni, mégis hiányzik a csapatokat összetartó személyes jelenlét. Ennek hiányát ők is megszenvedték. – Nagyon örülünk annak, hogy újra elindult ez az országos kezdeményezés. Utoljára 3 évvel ezelőtt volt ilyen jellegű rendezvény itt az egyetemi sportcsarnokban, akkor még nem a Hunesz védnöksége alatt – húzta alá a DVTK e-sport-szakosztályának szakmai vezetője. 

– Nagyon örülök ennek az összekapcsolódásnak, hiszen így a régiónkban is bemutatjuk az e-sportot és a DVTK e-sport-szakosztályát is. Azt várom a rendezvénytől, hogy miután megismerkednek az idelátogatók az e-sporttal, kedvet kapnak a műveléséhez is, és csatlakoznak hozzánk. Az e-sport-játékok köre folyamatosan bővül, nem utasítunk el semmilyen jelentkezési szándékot – nyilatkozta Telegdy Zoltán a szombati program kezdetén.

 

(A borítóképen: Szórakoztató és szakmai programokkal várták az érdeklődőket az Országos Gaming Expó szombati miskolci rendezvényén)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában