Ukrajnai menekülteket fogadtak be

2022.03.18. 14:17

A Szögligeten elhelyezett menekülteknek gyűjtenek Edelényben

A Szögligeti Szalamandra Ház is ukrajnai menekülteket fogadott be az elmúlt napokban. Az Edelényi Családsegítő Szolgálat felhívást tett közzé, amelyben most az ő számukra gyűjtenek, miközben Szögliget lakossága is egy emberként fogott össze a menekült családok megsegítéséért.

Horváth Imre

„Vendégeink vannak, nem a szokásos turisták és nem is önszántukból indultak neki a nagyvilágnak, de fokozott vendégszeretettel fogadjuk őket, átérezve fájdalmukat. Ukrán nők és kisgyerekek, a Szalamandra Házban egyelőre nyolcan, estig 20 főre nő a létszám, ami pár napon belül 60 főig emelkedhet. Aggódó anyukák, kismamák, könnyes szemű gyerekek, háború elől menekülők. Az alapellátásuk a Rotary Club jóvoltából egyelőre megoldott, és biztos vagyok benne, hogy mi Szögligetiek és környékbeliek is fogjuk tudni segíteni őket átvészelni ezt a nehéz időszakot! Bízom abban, hogy az élet mielőbb visszatérhet a normális medrébe, de addig is kérek mindenkitől megértést, együttérzést, összefogást!” - tette közzé a felhívást még napokkal ezelőtt Üveges Attila, Szögliget polgármestere.

 

A közösségi oldalon folyamatosan közzé tették, és teszik, hogy milyen tárgyi felajánlásra, élelmiszerre van szükség, illetve a település több pontján és átutalással, a Szögligetért Baráti Kör számlaszámára is gyűjtenek pénzadományokat.

 

Az Edelényi Családsegítő Szolgálat a háború kitörése óta gyűjt a menekülteknek, a napokban például adományokat vittek Uszka és Tiszabecs településre is az arra rászorulóknak. Friss felhívásukban most a szögligeti Szalamandra Házban elhelyezett menekülteknek gyűjtenek.

 

A felhívás szerint amire szükség van: hosszú szavatosságú tartós élelmiszer, melegíthető étel konzervek, dobozos készételek, gyümölcslevek, kis dobozos ivólevek, (rostos gyerekeknek), tea, citromlé, cukor, tej, kávé, 2 éves kisfiú játék, 7 éves fiúnak játék, 2-8 éves fiú ruhák, 6, 7, 10, 12, 17 éves lány ruhák, társasjáték (amihez nem kell nyelvtudás, mert az ott elhelyezett menekültek nem beszélik a magyar nyelvet)

 

Az adományok leadhatók munkanapokon hétfőtől-péntekig, munkaidőben, hétvégén telefonon (+36 30/ 508-2439) előre egyeztetett időpontban az Edelény, István király út 58. szám alatti telephelyükön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában