Magyar Falu Program

2022.02.19. 12:17

Útátadás Mályinkán – bíznak a folytatásban

Két újonnan aszfaltozott utcát adtak át a településen pénteken a Magyar Falu Program keretében.

DA

Teljes egészében felújították Mályinkán a Kassai és a Széchenyi István utcát kormányzati támogatásból. 

 

Az újonnan leaszfaltozott útszakaszokat tegnap délelőtt adta át Demeter Zoltán, a térség országgyűlési képviselője és Győrfi Gábor polgármester, képviselőtársaival közösen.

 

 

Növelik a biztonságérzetet 

 

 

 

„Folytatjuk értékeink átadását. Útjaink nagyon fontos szerepet töltenek be életünkben. Azon közlekedünk nap mint nap, és nem mindegy, hogy ezt milyen minőségű utakon tehetjük meg – mondta Győrfi Gábor polgármester. – Köszönöm Demeter Zoltán képviselő úrnak és kormányunknak, hogy az utóbbi időben több elkerülő utunk kaphatott új aszfaltot! Ezzel megkönnyítve a mályinkai emberek és a hozzánk érkező vendégeink közlekedését. Bízom abban, hogy a terveink sikerülnek, és a ciklus végére a mályinkai úthálózatot teljes egészében felújíthatjuk. Így senkinek nem okoznak már bosszúságot a sáros, kátyús utak a hazajutásban.” 

„Nagyon örülök, hogy rövid időn belül már másodszor lehetek itt Mályinkán átadási ünnepségen. Néhány hete adtuk át a Belügyminisztérium támogatása által megújult polgármesteri hivatal épületét” – emelte ki beszédében Demeter Zoltán országgyűlési képviselő. „Ma pedig amiatt ünnepelhetünk, hogy két utcát is sikerült aszfaltoznia a helyi önkormányzatnak. A Magyar Falu Program legfontosabb célkitűzése a kormány elképzelése szerint, hogy minden ember érezze, jó azon a helyen élnie, szeretteivel együtt, ahová született, és ahol a mindennapi tevékenységeit végzi. Amikor egy új utat készítünk, az emberek biztonságérzetét növeljük. Emellett fontos, hogy ezeken az utakon járjanak magyar és mályinkai gyerekek. 

Ezért a kormány olyan családtámogatási rendszert dolgozott ki, amely ösztönzi a fiatalok gyermekvállalását, hogy a falvakban is több gyermek szülessen. Hiszek abban, hogy egy ország akkor erős, hogyha a települései és a vidéke erős” – tette hozzá a képviselő. Ezenkívül tudatta még, hogy 10 milliárd forint kormányzati támogatásból újítottak fel több utat is a választókerületében az elmúlt néhány évben. Dédestapolcsánytól Mályinka végéig pedig a főutat szintén felújítják, amelyet a későbbiekben adnak majd át.

 

(A borítóképen: Győrfi Gábor polgármester, dr. Szécsi Ottó mályinkai jegyző és Demeter Zoltán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában