Tavaszváró

2022.02.03. 21:00

Igriciben több területen folytatódnak fejlesztések

Az idei esztendőben is folytatódik pályázati támogatással a bölcsőde építése, mely bekerülési költsége összességében száznegyvenmillió forint körül várható.

ÉM

Tavaly az igrici önkormányzat Magyar Falu Program keretében az Arany János utca felújítási munkálataira pályázati támogatást nyert, belügyminisztériumi pályázat keretében pedig a Rákóczi utcán közel 300 méter hosszan járdafelújítást végez több mint tízmillió forint támogatással, melyhez az önkormányzat 3,6 millió forint önerőt biztosított.

 

A Start Munkaprogram segítségével a polgármesteri hivatalnak kerítést építettek, mellyel a gépjárműszínek udvara elkészült. Szintén ebben a programban több belterületi útszakasz aszfaltozását végezték el, és egy tér kialakítása, valamint kerítés építése is folyamatban van.

 

Rendezvények is

 

Az önkormányzat közel egymillió forint pályázati támogatást nyert „Tavaszváró” kulturális rendezvényre, melyet a vonatkozó előírás szerint 2022. április végéig kell megtartani.

 

Tavaly az idősek világnapja alkalmából az önkormányzat október hónapban a településen élő 65 éven felüli szemé­lyek részére tartósélelmiszer-csomagot juttatott, valamint a Művelődési Házban tökfaragó versenyt és halloween-­ünnepséget rendeztek. A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár könyvtári támogatásával pedig bábelőadásnak tapsolhattak a gyerekek.

 

Legnagyobb beruházásként pályázati támogatással bölcsődeépítési beruházás van folyamatban, melynek bekerülési költsége 140 millió forint körül várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában