Szimbiózis Alapítvány

2022.02.03. 16:00

Érték Vagy! díjat kaptak

Az év fejlesztő foglalkoztatója lett a Szimbiózis Alapítvány Baráthegyi Majorsága.

ÉM

Fotó: Kozma István

Érték Vagy! díjjal ismerték el a Szimbiózis Alapítvány munkáját. Az indoklás szerint a Baráthegyi Majorság közössége a megváltozott munkaképességű vagy fogyatékossággal élő személyek foglalkoztatása érdekében végzett példaértékű tevékenysége elismeréseként kapta meg a díjat és az ezzel járó „Az Év Fejlesztő Foglalkoztatója” címet. A kitüntetést Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár adta át Budapesten, az Érték Vagy! konferencián.

 

Bemutatták termékeiket 

 

A konferencián az alapítvány meghívást kapott a „Hogyan lesz a megváltozott munkaképességű vagy fogyatékos emberek foglalkoztatása egyszerre értékteremtés és közösségerősítés?” című kerekasztal-beszélgetésre, kiállítóként pedig lehetőséget kapott arra is, hogy bemutassa a Baráthegyi Kincsestár termékeit, lekvárokat, szörpöket, sült teákat és különféle tejtermékeket. 

 

Idén először ítélték oda – hagyományteremtő szándékkal – az Érték Vagy! díjakat öt kategóriában. Olyan cégek, szervezetek vagy magánszemélyek kapták az elismerést, akik példaértékűen segítik a megváltozott munkaképességű foglalkoztatás megerősítését. 

 

A Baráthegyi Majorság a Szimbiózis Alapítvány legnagyobb szervezeti egysége. Az ország első szociális farmja, ahol a dolgozók nagy része fogyatékossággal élő. Az öthektáros területen kertészet, állattartás, különböző kézművesműhelyek, turisztikai szolgáltatás (erdei iskola, családbarát panzió) és élelmiszergyártás (főzőkonyha, tej- és gyümölcsfeldolgozó kisüzemek) működik. Turisztikai programjuk során átlag évi 2 ezer vendégnapot teljesítettek az elmúlt években. A vendégvárók a fogyatékossággal élő kollégák, akik pozitív szerepkörük kapcsán a társadalmi integráció hatékony képviselői.

 

(A borítóképen: Készül a kecskesajt a Baráthegyi Majorságban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában