Felújítási munkák

2022.02.11. 14:00

Csapadékvíz elvezető rendszer újul meg Arnóton (videóval)

Van, amikor az árkokat kiásni kell, nem betemetni, hogy elvezessék a fölös vízmennyiséget az utcákból.

BI

Csapadékelvezetési, árokfelújítási munkákra 125 millió forintot nyert a település európai uniós forrásból, ebből megkezdődtek szerdán az „Arnót község csapadékvíz elvezető hálózatának fejlesztése” elnevezésű projekt kivitelezési munkálatai – jelentette be Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője és Üveges István, Arnót polgármestere. 

„Arnóton mindig épül valami. Tavaly év végéig összesen harminchárom pályázatban volt a településünk érdekelt, ennyi párhuzamosan futó pályázat, ennyi építkezés és ekkora fejlődés még sosem volt” – tájékoztatott a polgármester, akitől megtudtuk, hogy ez a felújítás négy utcában három árokrendszert érint, összesen 1809 méteren. Arnót földrajzi fekvése, a Kis-Sajó patak, a Sajó folyó közelsége is indokolja ezt a munkát, a vízelvezetési gondok megoldását. Az elmúlt évtizedekben szakaszos fejlesztések voltak, kiemelkedik közülük a 2014-ben átadott, mintegy három és fél kilométeres gát, amely megvédi a települést az olyan katasztrófáktól, mint amilyen a 2010-es árvíz volt.

 

Szebb utcakép 

 

„Amellett, hogy ezekben az utcákban megoldódik a csapadékvíz elvezetése, az itt élők komfortérzete is javulni fog. Olyan utcában közlekedhetnek, ahol ki van kövezve az árok, szebb az utcakép” – mondta Üveges István. 

„Szinte nem telik el úgy egy hónap, hogy ne jelentenénk be egy fejlesztést vagy adnánk át egy már elkészültet. Nem volt ez mindig így, az előző kormányok magukra hagyták a vidéket. Arnót sem volt könnyű helyzetben abban az időben. A jelenlegi kormány alatt beindultak a fejlesztések, számos közintézményt újítottunk fel, például az óvodát, amely energetikai fejlesztésen is átesett, új bölcsődét hoztunk létre, korszerűsítettük a közvilágítást, sikeresen pályázott Arnót a Magyar Falu Programban is, és utak, járdák is megújulhattak” – sorolta az eredményeket Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, akinek a „lobbizását” külön is megköszönte az arnóti polgármester.

 

(A borítóképen: A helyszínen tájékoztattak a munkálatok indulásáról)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában