Adományok és tartós élelmiszer

2022.02.06. 17:00

Béketeremtők segítik a legszegényebbeket

Tárgyi adományokkal és tartós élelmiszerrel támogatják megyeszerte a rászorulókat.

Detzky Anna

Szurasenkó Dániel egy korábbi jótékonysági akciónál. Fotó: Ádám János

Fotó: Ádám János

A miskolci központtal működő Nemzetközi Béketeremtők Ligája jótékony szellemiségéhez híven idén is elindítja karitatív akcióját, az Együtt Borsodért projektet, immár kiterjesztve minden megyénkbeli településre. A szervezet jótékonysági bizottságot hozott létre, amelynek tagjai az ország különböző pontjain élnek, és aktívan munkálkodnak. Céljuk, hogy a januártól novemberig terjedő, nem ünnepi időszakban, amikor a rászorulók kevesebb segítséget kapnak, ruha-, bútor-, használatitárgy- és tartósélelmiszer-gyűjtéseket és -osztásokat szervezzenek.

 

Emellett folytatódik az „Érted! Érted?” című előadás-sorozatuk is, amelyen keresztül nehéz körülmények között élő fiataloknak igyekeznek reményt és élhetőbb jövőképet adni. Életvezetési tanácsadást, motivációs előadásokat és tréningeket is szerveznek a 14–22 éves korosztály számára. Mindez adományokból és a jótékonysági bizottság keretösszegéből valósul meg.

 

Szebb jövőképet adnak

 

– Nagyon erős, húszfős, miskolci önkéntes csapatunk állt össze, amely kifejezetten a jótékonysági akcióinkra fog koncentrálni megyeszerte. A legtöbben valamilyen módon érintettek, van közöttük mentálhigiénés szakember, orvos, pedagógus és szociális munkás is – mondta az Északnak Szurasenkó Dániel, a Nemzetközi Béketeremtők Ligájának elnöke. – Kivétel nélkül minden Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településre szeretnénk eljutni, ezért együttműködési megállapodást kötünk a helyi önkormányzatokkal, amelyek segítenek abban, hogy a valóban rászorultakhoz jussunk el. Ahol pedig ezt nem szeretnék, ott az egyházakat keressünk föl. Eddig Alsóvadászon, Fájban, Kázsmárkon és Mérán folytattunk sikeres tárgyalásokat. Életvezetési tanácsadás-sorozatunkkal most nem iskolákat, hanem hátrányos helyzetű családokat keresünk föl. Diplomás romákat is felkértünk, hogy saját szakterületükről tartsanak előadást példaadó jelleggel.

 

(A borítóképen: Szurasenkó Dániel egy korábbi jótékonysági akciónál)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában