Tájékoztató

2022.02.25. 12:16

Az orosz-ukrán háború elől menekülőket befogadja a magyar állam

„Akár magyar, akár külföldi, Magyarország minden segítséget megad az Ukrajnából menekülőknek.” Erről Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes beszélt Miskolcon.

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, Kiss János kormánymegbízott és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes

Forrás: Vajda János

- A magyar állam megoldja a menekültek elhelyezését, mindenkiről gondoskodni fogunk – emelte ki a miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke, aki a párt Önkormányzati Tanácsának kétnapos konferenciáján vesz részt a borsodi megyeszékhelyen. Hozzátette, hogy a magyar nemzetiségűek mellett mindenkinek; az ukránoknak, a ruszinoknak, és az Ukrajna felől érkező harmadik ország polgárainak is segítséget nyújt Magyarország.

 

- Magyarország, mint a NATO és az Európai Unió tagja, a szükséges lépéseket megteszi, lojálisan a NATO-hoz és az unióhoz, külön figyelemmel Magyarország nemzeti érdekeire – hangsúlyozta Semjén Zsolt. „Magyarország Kormánya a magyar emberek védelmében és érdekében mindenképpen elkerüli azt, hogy bármilyen háborús konfliktusba bonyolódjunk, vagy megpróbáljanak minket akár kívülről, akár belülről belerángatni konfliktusba.” Kiemelte: a hadsereg és rendőrség biztosítja, hogy fegyveres csoportok nem sodródhatnak át Magyarországra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában