Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája

2022.02.28. 20:51

Aláírás a lemorzsolódás ellen

A Miskolci Egyetemen tartotta közgyűlését a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája. Többek között együttműködési megállapodást is aláírtak az Innovációs és Technológiai Minisztériummal.

Hegyi Erika

Forrás: ÉM

„Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően a magyar egyetemek a világ felsőoktatási rangsoraiban jelentősen előreléptek, a megújult felsőoktatás számtalan karrierlehetőséget kínál a hallgatóknak, szinte nincs olyan tudományterület, ahol nem lehet versenyképes magyarországi felsőoktatási intézményt találni” - fogalmazott Hankó Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára üdvözlő beszédében.

 

Hangsúlyozta,  hogy a tanulás Magyarországon kifizetődő, ugyanis átlagosan mintegy 80 százalékkal magasabb a bére annak, akinek diplomája van. Ráadásul az oklevél megszerzése után gyorsan el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon. Ehhez azonban meg is kell szerezni a diplomát. Az is tény, hogy sokan bár megkezdik, nem fejezik be a tanulást. A lemorzsolódás minden intézményben látszik kisebb-nagyobb mértékben. Ennek a negatív trendnek a visszaszorítása volt az egyik fontos pontja annak a dokumentumnak, amit a HÖOK elnöke, Murai László és az ITM helyettes államtitkára Hankó Balázs írt alá a miskolci eseményen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában