Pályázatok

2022.01.07. 19:30

Műfüves pálya és kondipark

Nagyon szeretnének az iskolás gyerekeknek egy új tornatermet is.

PGY

– A múlt évre visszatekintve el kell mondanom, hogy sajnos az év végi rendezvényeinket a településünkön jelen lévő Covid miatt nem tudtuk megtartani – idézte fel Szabóné Csizmadia Judit, Ároktő polgármestere. – Így elmaradt az idősek napja, a dolgozók, vállalkozók ebédje, a közfoglalkoztatottak ebédje, a mindenki karácsonyfája melletti ünneplés, az adventek. Több család megfertőződött, ezért azt gondoltuk a testülettel együtt, hogy nem szabad kockáztatnunk. Mindezek mellett karácsonyra a településen a 60 éven felülieknek tartósélelmiszer-csomagot osztottunk, minden család 10 ezer forintot és egy kilogramm szaloncukrot kapott, a karitászon keresztül tartós élelmiszert gyűjtöttünk a boltok előtt, ebből 51 család részesült; az egri karitászközpont 250 mikuláscsomagot biztosított a gyermekek számára, önkormányzatunk déligyümölcsöt osztott – sorolta a polgármester.
 

Megtisztították 
 

– A „Tisztítsuk meg az Országot!” pályázaton belül sikerült három konténer szemetet összeszedni a településen, de még további területeket is szeretnénk megtisztítani – folytatta a polgármester. – Novemberben elkészült a közösségi ház előtetője, ami eddig nyitott volt, most már fedett lett. Az óvoda melletti területünkre jelenleg egy pályázatot készítettünk elő műfüves pályára és kondiparkra. A projekt előkészítése folyamatban van, nagyon bízunk benne, hogy ez az elhagyatott terület nemsokára egy impozáns sportos hely lesz a településen élők számára. December végére adományból elkészült a kupakgyűjtő szív. Itt szeretném megköszönni Milákné Gecse Mariann-nak és férjének, Milák Lászlónak, hogy segítettek az elkészítésben. 

 

Nemrég érkezett a jó hír, a tájház ajándékozás címén az önkormányzat tulajdonába kerül. 

 

– Több éve önkormányzatunk tartja rendben a területet – fogalmazta meg a polgármester, majd hozzátette: – Az elkövetkező időkben szeretnénk, ha a csapadékvíz-elvezetést településünkön meg tudnánk oldani, már ennek az előkészületei is elkezdődtek. Nagyon szeretnénk az iskolás gyerekeknek egy új tornatermet, hiszen a jelenlegi tornaórákat a régi moziépületben tudják megtartani. A település ravatalozója még a hetvenes évek elején épült, ami már nagyon elavult több szempontból, így egy új megépítése aktuális lenne. A Deák Ferenc utca két részaszfaltozása már a tavalyi évben elkezdődött, ez az út egy több részből álló szakasz, melynek folytatására a kormány szintén forrást biztosít, valamint a Jókai utcát is sikerült aszfaltozni. Ősz végére elkészült a katolikus templom külső felújítása, mely kívülről egy szép oldalmegvilágítást is kapott. Most azon dolgozunk, hogy egy belső felújítás is megvalósulhasson; a régi katolikus temető kerítésére is nyertünk pályázatot, ami ebben az évben épül meg. Tovább szeretnénk az önkormányzati utak felújítását folytatni, hiszen településünkön sok utca járhatatlan, így ebben az évben ennek a megoldására is szeretnénk pályázni.
 

(A borítóképen: Műfüves pálya és kondipark)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában