jubileum

2021.12.04. 20:00

Menetrendbe csomagolt adventi villamos Miskolcon

Kívül mézeskalács, belül arany. Vasárnap a Városház téren áll majd a mesebeli szerelvény.

Hegyi Erika

20211129 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Idén 10. alkalommal indult útjára az ünnepi díszbe öltöztetett adventi villamos Miskolcon.

Forrás: Ádám János

Fotó: Ádám János

Jó hír azoknak, akik még nem tudták alaposan megnézni a miskolci jubileumi adventi villamost: december 5., a régiségvásár idején az ünnepi szerelvény a Városház téri villamosmegállóban áll majd reggel 7 és délután 3 óra között. Fel lehet rá szállni és alaposan megszemlélni. Ezen idő alatt a Tiszai pályaudvar és a Malomszög utca között villamospótló autóbuszok közlekednek. A régiségvásár idején több busz megállóhelye is változik, érdemes tájékozódni az MVK. Zrt. oldalán.

Idén tizedik alkalommal indult útjára Miskolcon az ünnepi díszbe öltöztetett adventi villamos. A már jól ismert mézeskalácsházikó-járat a jubileum alkalmából belül arany díszítést kapott, az utasokat pedig a népszerű mese, A szépség és a szörnyeteg szereplői fogadják: Belle, a Szörnyeteg, Kanna mama, a gyertyatartó és Csészike. Mint minden évben, az idén is nagy sikere van a díszes villamosnak. Sokan vidékről utaznak Miskolcra csak azért, hogy gyermekükkel vagy unokájukkal utazhassanak rajta.

Természetesen a közösségi oldalon is népszerű téma a villamos. Az utasok szóvá tették, hogy az egyik dekoráció, a tükör már nincs a szerelvényen. Egyikük megjegyezte, az ellenőrök információja szerint valaki megpróbálta lefeszíteni, ezért inkább a közlekedési vállalat biztonságba helyezte. Mások pedig úgy tudják, hogy a tükör, amely szintén a mese egyik szereplője, leesett a helyéről.

Az utasok szóvá tették azt is, hogy az adventi villamos nem pluszjáratként közlekedik, hanem beépítették a menetrendbe. Mivel nagyon sokan kíváncsiak rá, folyamatosan óriási tömeg van rajta. Így azok is kényelmetlenül utaznak, akik azért szálltak fel rá, mert éppen munkába vagy haza szeretnének jutni.

A probléma ebben az évben fokozódott, hiszen az MVK Zrt. ritkította járatait, így a villamosokét is. A közösségi oldalon többen is azt javasolják, hogy az ünnepi villamos legyen pluszjárat, így a gyermekes szülők kényelmesen utazhatnának rajta, a gyerekek pedig végigsétálhatnak a szerelvényen, megcsodálva annak minden dekorációs elemét.

https://boon.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/felszallas-a-csodalatos-mesevilagba-6049076/

(A borítóképen: Olyan, mint egy mézeskalács)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában