Településfásítási Program

2021.12.10. 19:30

Megyénkben is óriási a faültetési kedv

30 darab fát ültettek el Tiszalúcon az Agrárminisztérium támogatásával megvalósuló Településfásítási Program keretében szerdán.

Balogh Csilla

Fotó: Ádám János

Megduplázott keretösszeggel indult el idén a Településfásítási Program második üteme, melynek keretében megyénkben 84 település, köztük Tiszalúc is pályázott. 

 

Az első ütemmel együtt országosan 1,5 milliárd forint támogatásból több mint 1300 településen mintegy 36 ezer fát ültetnek el. Ebből az alkalomból Tiszalúcon 30 darab gömbszivarfát ültettek el szerdán a temetők mellett, a jövőben megújuló Dózsa György út mentén. Az akcióban a nagyközség 17 szervezete, mintegy 100 ember vett részt. – Ez az akció településünk szépítése mellett hozzájárul környezetünk levegőtisztaságának javulásához, és egyúttal környezettudatosságra neveli a jövő generációját – hangsúlyozta Siri Norbert polgármester. 

– Mindig szeretettel jövök Tiszalúcra, melynek fő oka, hogy itt rendkívül erősek a közösségek. A mai nap is ezt tanúsítja. Örülök, hogy az óvodától kezdve az idősek klubjáig mindenki eljött, és együtt, közösen ültetjük a fákat. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a választókerületem több települése is részt vesz a fásítási programban, mely a környezettudatos gondolkodás és a jövő generáció szemléletformálása miatt fontos – mondta dr. Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője. 

 

„A ma elültetett őshonos fák mint 30 zöld felkiáltójel emlékeztessenek bennünket arra, hogy felelősek vagyunk a Földért, hogy adósai vagyunk a jövő generációjának, gyermekünknek, unokáinknak egy élhető, egészséges település megőrzésével, továbbadásával” – fogalmazott László Tibor Zoltán, az Agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára.

 

 A település fáját az elöljárók közösen ültették el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában