beruházás

2021.12.02. 18:00

Kicsik nagy álmokkal

Ünnepélyes keretek között felavatták szerdán Sajókeresztúr több megújult intézményét.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Bujdos Tibor

A beruházásokat a Magyar Kormány Belügyminisztériuma által támogatva, a Magyar Falu Program keretében, valamint uniós támogatást nyert pályázatokból valósították meg. A Csoda-Vár Óvoda csoportszobáinak korszerűsítését, az épület energetikai felújítását és az új minibölcsőde megépítését, valamint a közösségi konyha felújítását, illetve az udvari játékok cseréjét, továbbá a tornaterem energetikai fejlesztését végezték el. Az ünnepélyes szalagátvágás előtt a történelmi egyházak helyi képviselői megáldották, illetve megszentelték az óvoda épületét.

– Gyermekek nélkül nincsen jövő, a családokat, a nemzet legkisebb közösségeit támogatni kell – mondta Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője köszöntőbeszédében. Ezért olyan családtámogatási formákat igyekszenek kialakítani, hogy a tervezett gyermekek megszülethessenek, majd olyan környezetet biztosítani számukra, hogy magas színvonalú bölcsődébe, óvodába és iskolába járhassanak – emelte ki az országgyűlési képviselő.

A fiatalok is szívesen

– Egy kisgyermekes szülő számára fejtörést okoz a megfelelő nevelési intézmény kiválasztása, legyen szó bölcsődéről, óvodáról vagy iskoláról. Azonban ha az helyben van, a lakóhelyen, akkor nagy könnyebbség, hogy nem kell a gyermeket másik településre hordani. Az elmúlt időszakban jelentős infrastrukturális fejlesztés történt a településen, ezért már a fiatalok is szívesen választják lakhelyül és vállalnak itt gyermeket – vélekedett Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke.

– Egy négyéves projekt zárása ez, a beruházásokhoz szükséges pénzt öt pályázatból nyerték el, és mintegy 180 millió forintból és némi önerő hozzáadásával valósították meg. Kis településként ez komoly eredmény, nagy álmok valóvá válása – mondta Kollár Miklós, Sajókeresztúr polgármestere. Közel hatvan gyermek jár a kétcsoportos óvodába, és hét csöppség az új minibölcsődébe, amelyre nagy szükség volt. Izgalmas, hosszú és kihívásokkal teli munka volt közösen a szakemberekkel a tervezéstől a kivitelezésig – hangsúlyozta a település vezetője.

(A borítóképen: Több befejeződött beruházást adták át a szalagátvágással)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában